• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
25 yılını tamamlayan esnaflara hediyeler verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

29. Ahilik Kültürü ve Haftası nedeniyle düzenlenen programda değişik meslek gruplarından 25 yılını tamamlayan esnaf ve sanatkarlara plaket ve hediyeler verildi.

Ahilik kutlamaları kapsamında düzenlenen yemeğe, Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziraddin Mammadov, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara,  meslek odaları ve STK temsilcileri ile çok sayıda esnaf ve sanatkâr katıldı.

Ahilik kültürü ve haftasının önemine dair Vali Azmi Çelik, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara ve İl Ticaret Müdürü Şehmuz Kalkan birer konuşma yaptı.

Bütün esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Çelik, ahiliğin yaklaşık bin yıla yakın süre gelen önemli geleneklerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

Çelik, Ahilik teşkilatının; güzel ahlakı temel alan, ticari dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan, iş ahlakını savunan, sermayenin, emeğin ve alın terini koruyan günümüz kooperatifçilik ve sendikacılık sistemine benzeyen ilk sivil toplum örgütlerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından ilde yılın ahisi seçilen Lokman Tüzün’e plaket ve hediye veren Vali Çelik, Tüzün’ü tebrik ederek, başarılar diledi.

Değişik meslek gruplarından 25 yılını tamamlayan esnaf ve sanatkarlara plaket ve hediyelerin verilmesinin ardından program sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir