• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
Gaziantep Valisi roketlerin düştüğü araziyi inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oğuzeli ilçesi, Gaziantep Havaalanı yakınlarında bulunan lojmanların yanındaki boş bir araziye Suriye tarafından atıldığı belirtilen 2 roket mermisi düştü. Düşen mermilerden biri patlarken, diğeri patlamadı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, havaalanına giden bütün yollar jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek incelenmelerde bulundu.

Son zamanlarda roketlerin hedefi olan Kilis'ten sonra roketlerin, Kilis iline komşu olan Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine düşmesi ilçede korkuya neden oldu.

Olayla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, IŞİD tarafından Oğuzeli sınırları içerisindeki boş araziye 2 adet roket atıldığı belirtildi.

Yapılan incelemede atılan roketlerden birinin havada patladığı, diğerinin ise patlamadığı tespit edildiği belirtilen açıklamanın devamında, "Silahlı kuvvetlerimiz tarafından yapılan koordinat tespiti neticesinde roket atan füze rampası Fırtına Obüs Birliklerimizce imha edilmiştir.  Roketlerin düştüğü arazilerde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, polis ve Jandarma tarafından yapılan yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından, toprağa saplanan roket mermisi çıkartılarak incelenmek üzere kriminala gönderildiği ve çevrede bulunan bazı evlerin güvenlik amacıyla boşaltıldığı bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir