• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
Göçük olayında 1 işçinin öldüğü inşaat mühürlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Yenişehir ilçesinde dün meydana gelen göçme sonucu 17 yaşındaki bir işçinin hayatını kaybetmesi ve bir işçinin de yaralanmasına sebep olan inşaat, ruhsatında usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi.

Konu ile ilgili Yenişehir Belediyesi`nden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından,  Eğriçam Mahallesi 2275 Sokak 17.I-2 pafta 57 Ada 2 parselde yapılan inşaatın bahçesinde sadece açık yüzme havuzu ruhsatı verildiği belirtildi.

Açık yüzme havuzunun müteahhit tarafından usulsüz olarak kapalı alana çevrildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılmakta olan inşaata ve bahçesine açık yüzme havuzu yapımı ruhsatı verildi. Ancak ilgili müteahhit, belediyemiz tarafından onaylanan açık yüzme havuzunu ruhsatsız olarak kapalı yüzme havuzuna dönüştürülmesi teşebbüsü esnasında tabliyenin çökmesiyle ölümlü kaza olmuştur. Belediyemiz teknik elamanlarınca yapılan incelemede ruhsatsız olarak yapımına teşebbüs edilen çökme, kalıp ve işçilik hatasından oluşmuştur. Belediyemiz tarafından ilgili parsel üzerindeki tüm faaliyetler durdurularak inşaat mühürlenmiştir” denildi.

Dün akşam saatlerinde devam eden inşaatta henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı göçme meydana gelmiş, göçük altında kalan bir işçi yaralı olarak çıkartılırken,   bir işçinin cansız bedeni ise uzun çabalar sonucu göçük altında çıkartılmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir