• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
`Kürtler 240 ülke arasında susuz ve topraksızdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP), Diyarbakır`da bir otelin konferans salonunda resepsiyon ve kokteyl düzenledi.

Programa T-KDP Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ile partililerin yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Merkez Üyesi Ali Awni, KDP Grup Başkanvekili Ümid Xoşnav ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

KDP`yi konu alan sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda T-KDP Genel Başkanı Kardaş bir konuşma yaptı.

Ortadoğu`da 50 milyon nüfusa sahip olan Kürtlerin 240 ülke arasında susuz ve topraksız yaşadığını ifade eden Kardaş, Kürt milletinin tarihi, kültürü ve dilinin yasak olduğunu belirtti.

İnsanları farklı farklı ırklardan yaratan Allah`ın herkese hak ve hukukunu verdiğini dile getiren Kardaş, “Allah bizim de hak ve hukukumuzu vermiştir. Diğer ulus ve milletlerin hepsi devlet sahibidirler.  Bundan dolayı biz, adımızla devlet sahibi olmamız için davamızı sürdürmeliyiz.” dedi.

Parti programlarının tüm Kürtleri kapsadığını sözlerine ekleyen Kardaş, “Programımız Qazi Muhammed`ten, Şêx Said`ten,Seyyid Rıza`dan, İhsan Nuri Paşa`dan ve Başkan Mele Mustafa Barzani`den geliyor. Biz sadece kendi haklarımızı değil, her ulusun haklarını savunuyoruz. Partimizin temeli 1965, 1957, 1946 ve 1945 ruhu üzerine atılmıştır. Bundan dolayı partimizin kapıları tüm Kürtlere açıktır. Tüm Kürtlerin evlerini yeniden dizayn etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir