• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Sığınmacıların kaldığı kamp tamamıyla kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İDOMENİ (AA) - Yunan polisinin önceli gün erken saatlerden başlattığı ve binin üzerinde emniyet mensubunun katıldığı helikopter destekli tahliye operasyonu bugün sona erdi. Tahliye operasyonunda, İdomeni'deki 8 binden fazla sığınmacı, otobüslerle ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara götürüldü.

Tahliye operasyonunun sona ermesiyle birlikte, sığınmacıların iki aydır ulaşıma kapalı tuttuğu Makedonya ile Yunanistan arasındaki demiryolu da yeniden açıldı. Ulaşıma kapalı tutulan ve yük trenlerinin geçişinde aksaklığa neden olan demiryolu, İdomeni'deki kampın boşaltılmasının başlıca sebeplerinden biri olarak gösteriliyordu.

Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, Makedonya sınırındaki kampın kapatıldığı resmen açıkladı.

Toskas, operasyon sırasında şiddet kullanılmadığını ve sığınmacıların büyük bölümünün kendi rızasıyla kamptan ayrılmayı kabul ettiğini belirterek, "Yeni kamplar sığınmacılara daha iyi yaşam koşulları sağlayacak ve diğer Avrupa ülkelerine yolculuklarına devam etme imkanları olacak." dedi.

Yunan yetkililer, tahliye operasyonunun bir haftadan uzun sürebileceğini açıklasalar da sığınmacıların büyük çoğunluğunun kendi rızasıyla kamptan ayrılmayı kabul etmesi ve tahliye edilmeyi reddeden az sayıda sığınmacının da kendi imkanlarıyla yürüyerek İdomeni yakınındaki diğer kamplara yerleşmesi, öngörülen süreyi kısalttı.

Balkan koridorunun mart ayında kapatılmasının ardından 50 binden sığınmacı Yunanistan'da sıkışıp kalmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir