• DOLAR 32.319
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2292.817
  • ...
ABD askerlerinin üniformasındaki `YPG` arması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 milyon nüfuslu Rakka'ya yönelik operasyona İncirlik'ten hava desteği sağlandığı duyurulurken, operasyonlara ağır silahlarla katılan 250 ABD askerinin YPG üniformaları ve armaları dikkat çekti.

Türkiye'nin sınırlarında bir Kürt özerk bölgesi oluşturulmasına rıza göstermeyeceğini, Suriye'de faaliyette bulunan ve CIA tarafından da terör örgütü olarak rapor edilen PYD ile askeri kanadı YPG/YPJ'nin PKK'nın Suriye kolu olduğunu ABD'li yetkililere ısrarla hatırlatmasına rağmen Amerikan askerlerinin bu tavrı tepkilere neden oldu.

YPG unsurlarının ABD desteği ile yürüttüğü operasyonlardan olumlu sonuç almayı hedeflediklerini açıklayan Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Telal Selo, Rakka`nın Kürt bölgesine dahil edilmesi konusunda ABD ile herhangi bir görüşmeleri olmadığını belirtti. Selo, “Her hangi bir söz verilmedi. Bu konuda ABD`den herhangi bir söz istemedik. Suriyeliler kentin federal rejimin bir parçası olması konusunda kendi kararlarını verecek. Rakka, Deyr ez-Zor ve diğer yerlerin kurtarılması için düzenlenecek operasyonlara katılmaya hazırız” diye konuştu. Rakka operasyonuna PYD'nin de aralarında yer aldığı 31 grubun katıldığı açıklandı.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir