• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Diyarbakır'da "Mesleki Eğitim Kampüsü" inşa ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sümerpark içerisinde bulunan yaklaşık bin 100 metrekarelik bir alanda, Mesleki Eğitim Kampüsü oluşturulacak. Yeni oluşturulacak merkezde kurulacak olan kampüs ile ilin ihtiyaç duyduğu alanlarda düzenlenecek eğitimler doğrultusunda, ilgili sektörler için kalifiye ara eleman yetiştirilmesi sağlanacağı belirtildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada; “Oluşturulacak merkezde kaynak, tekstil, kuaför, elektrik, taş işleme, seramik, cam atölyeleri ve Diyarbakır’ın unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına yönelik atölyeleri açmayı planlıyoruz. Amacımız bu proje kapsamında işini daha iyi yapan, kalifiye, üretken ve gelişmelere açık bireyler yetiştirmektir.” dedi

Aksoy, “Ayrıca bu proje ile Diyarbakır’da Kamu, Sanayi ve Üniversite işbirliği içerisinde, eleman ihtiyacı duyulan meslek gruplarına yönelik özel kurs planlamaları ve eğitimleri yapılarak gençlerin ve mesleki eğitim almak isteyen vatandaşların bu programdan yararlanması sağlanacak. Gelecekte bu kampüs içerisinde kadınlara özel bir alan oluşturularak kadınların burada mesleki eğitim almalarını planlıyoruz. Oluşturulacak olan merkez ilde faaliyet gösteren pek çok sektör için kalifiye eleman ihtiyacını karşılaması açısından önem arz ediyor. Gençlere yönelik yapılacak bu yatırımlar geleceğe yatırım yapmaktır.” İfadesini kullandı.  (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir