• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
NYT Muhabiri: `Halk PKK`yı sorumlu tutuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`de yayın yapan New York Times, hafta sonu eki için ‘Hendeklerin arkasında` başlığıyla bir dosya haberi kapak yaptı. İnternet sitesinde önceden yayınlanan 19 sayfalık haberde gazetenin muhabiri Robert F. Worth`un izlenimleri yer aldı.

9 AYLIK ÇATIŞMA SÜRECİ

İşte haberden satır başları:

"9 aylık çatışmaların ardından özellikle orta sınıf Kürt vatandaşların çoğu PKK`nın hendek kurup devlete karşı isyan stratejisinin delilik olduğunu düşünüyor."

HALK PKK'YI SORUMLU TUTUYOR

Diyarbakır`ın Sur bölgesi şehrin ekonomik kalbi ve alışveriş merkeziydi. Şimdi binlerce kişi işsiz kaldı, kent viraneye döndü. Barış sürecinde yeni oteller inşa eden yatırımcılar kaçtı. PKK`nın kalesi olduğu iddia edilen Cizre`de bile halk olan bitenden PKK`lıları sorumlu tutuyor.

PKK İÇİNDEKİ ÇATLAK SESLER

Hendeklerin arkasında geçirdiğim sürede PKK içinden sessiz de olsa çatlak seslere şahit oldum. Bunlardan biri 24 yaşındaki bir kadın keskin nişancıydı: 'Kobani`de savaşırken sonuç alacağımızı biliyorduk. Burada bir sonuç alamazsınız. Ben sonuç getirmeyen bir şey için ölmek istemem.

İnsanlar soruyor: Bu hendekleri kazmak doğru muydu?'

Bölgedeyken Ömer Aydın isimli bir üst düzey PKK`lı bana hayat hikayesini anlattı. Konuşma tarzı bana burada sıradan insanların hayatlarını riske attıklarının farkında olduğunu gösterir gibiydi. ABD`ye döndükten sonra Ömer Aydın`ın öldüğünü öğrendim.

Ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir