• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...

Batman Ticaret Borsası'nda KOSGEB tarafından eğitimlerini tamamlayan 60 girişimciye yapılan törenle sertifikaları verildi.

Yapılan törene Batman Valisi Azmi Çelik, oda ile STK temsilcileri ve genç girişimciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Batman Valisi Azmi Çelik, gençlere ve girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Çelik, “Girişimci olmak için cesaret göstermek lazım öyle zannediyorum ki gençlerimizde çok orijinal fikirler var. Orijinal fikirleri hayata geçirebilmek için KOSGEB'in desteği yanında faydalanabilecekleri diğer destek konular da ajanslar, kooperatifler ve bankalar var. Dolayısıyla buradan gençlerimize fikirleri hayata geçirme noktasında biraz cesaret tavsiye ediyorum.” dedi.

Son zamanlarda esnafın, girişimcilerin bir takım sıkıntılar yaşadığını söyleyen Çelik, “Hepimizin destek ve gayretiyle  bu sıkıntıları atlatmak  zorundayız. Vatandaşımız burada gerekli destek ve gayreti gösteriyorlar. Biz bunun farkındayız ve bundan son derece memnunuz. Bundan sonra da bu türden desteklerle gençlerimizi destekleyeceğiz. Biz bu süreci Batman olarak çok sıkıntılı yaşamadık ama bütçe ve bölge olarak da inşallah çok kısa süre içerisinde atlatacağız.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Vali Çelik, işlerini kuran girişimcilere hayırlı işler ve kazançlar diledi.

Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ile KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan da birer konuşma yaptı. (M. Sait Çelik- İLKHA)