• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Suriyeli çocuklar 'Kardeşlik Köprüsü'nde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "Kardeşlik Köprüsü" adlı piknik etkinliği düzenledi. Dicle Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 270 Suriyeli çocuk, 20 öğretmen katıldı. Etkinlik sabah kahvaltısı ile başlayıp çuvalla zıplama, halat çekme, yumurta taşıma, masa üstünde elma yeme ve iğne-iplik takma ve top oynama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Diyarbakır’da kendi imkânları ve akrabalarının yanında kalan yaklaşık 270 Suriyeli yetim çocuğa etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi.

Bölgede ve Suriye'de yaşanan gergin ortamdan dolayı çocukları bir nebzede olsa sevindirmek istediklerini belirten Gökdemir, "Ülkemizde yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşlerimiz devletin kamplarında temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bizler de Diyarbakır’da kendi imkânları ve akrabalarının yanında kalan 270 yetim Suriyeli çocuğa etkinlik düzenlemek istedik. Savaştan kaçıp ülkemize muhacir olarak sığınan ve son günlerde de bölgemizde de yaşanılan terör olaylarından dolayı etkilenen çocuklarımız zor günler geçiriyorlardı. Bir nebzede olsa bu gergin ortamı onlar için şenlendirmek istedik. Suriyeli yetim çocuklarımızın acılarını yüreğimizde hissetmek ve yaşadıkların tramvaylarını unutturmak, amacı ile ensar olma duygusu içerisinde 'Kardeşlik Köprüsü' adı altında bu piknik etkinliği düzenledik." dedi.

Etkinliğin içeriğiyle ilgili de bilgi veren Gökdemir, "Etkinliğimizde sabah kahvaltısıyla başladı. Çocuklarımız geleneksel çuvalla zıplama, halat çekme, yumurta taşıma, masa üstünde elma yeme ve iğne-iplik takma ve top oynadık. Yarışlarında gönüllerince eğlenen Suriyeli çocuklar keyifli bir gün geçirdiğine inanıyorum. Suriyeli çocuklar arasında düzenlenen ezbere Kur'an-ı Kerim okuma ve ilahi yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verdik." ifadelerini kullanıldı.

Suriyeli çocuklara öğretmenlik yapan Bilal Muhammed, "Öğrencilerimizi buraya getirerek biraz stres atmalarını istedik. Bizlere bu imkânları sağladıkları için İmam Hatipliler derneğine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz buralarda okullara giderek eğitimlerini devam ettiriyorlar. Sınav öncesi öğrencileri buraya getirmemiz moral acısından çok iyi oldu. Bütün öğrencilerimizi getiremedik servis sıkıntımız vardı. Gönül isterdi ki bütün öğrencilerimizi getirseydik inşallah bir dahaki sefere onları da getirme imkanımız olur. Düzenlenen bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir