• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep'te PKK operasyon: 15 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te sabah saatlerinde eş zamanlı olarak PKK operasyonu düzenlendi.  Operasyonda, aralarında DBP Gaziantep İl Eş Başkanı Demet Paksoy, memur, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK adına eylem ve faaliyette bulunan 20 kişinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildiği ve kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kurum ve kuruluşlarda görev yapan memur, öğretmen, üniversite öğrencileri ve Demokratik Bölgeler Partisi sözde İl Eş Başkanı vekilinin de aralarında olduğu 15 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

PKK’li oldukları iddia edilen ve sosyal paylaşım sitelerinde PKK propagandası yapıp, Cumhurbaşkanı ile güvenlik güçlerine hakaret ettikleri öne sürülen 20 kişiyi tespit eden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısların adreslerini belirleyerek baskın düzenledi.

Baskında 15 kişi gözaltına alınırken, 5 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise,  2 adet ruhsatsız av tüfeği, 44 adet av tüfeği fişeği,  1 adet bilye atar tabanca, 25 adet kurusıkı tabanca fişeği ve çok sayıda PKK içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları örgütsel dokümanlar ile bazı bilgisayar, harici harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart ile dijital veri depolayıcılarının ele geçirildiği belirtildi.

Gözaltına alınan ve sorgulaması süren şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir