• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Dükkânına Hırsız Girdi Kaçakçı Olarak Yansıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Önceki gün hırsız veya hırsızlar Meydan Mahallesinde bulunan Merkez İletişim adlı işyerine girerek içeride bulunan üç milyar TL para, yaklaşık 35-40 tane ikinci el telefonu ve bilgisayarı alarak kayıplara karıştılar.

İşyeri sahibi Celal Saydam dükkanına hırsızlar girerek zarar vermelerine rağmen olayın polis bülteni ve basında kaçak telefon operasyonu olarak geçmesine tepki gösterdi.

Hırsızların dükkânına girerek dükkânda ne varsa hepsini götürdüklerini ve telefon, tesbih, bilgisayar, malzeme ve 3 bin TL para hepsini aldıklarını belirten Saydam, polislerin hırsızı yakaladıklarını söylediklerini ancak emniyete gittiklerinde polisin hırsızların çantayı atıp kaçtıklarını söylediklerini ileri sürdü.

Emniyette kendisine ait olmayan bazı kaçak cep telefonları olduğunu ancak kendisine ait olan 3 bin TL para ve ikinci el cep telefonlarının orada olduğunu ifade eden Saydam, "Bana ait olanları vermediler. Size ait olan bir şeyi ancak belgesini getirmeniz lazım dediler. Kendisinin de ikinci el telefonlar alıp sattığı için ellerinde belge olmadığını söylediğini aktardı.

Polislerin kendisini çağırarak telefonları bulduklarına dair bir yazı imzalattıklarını ve kendisinin de okumadan imzaladıktan sonra emniyete götürüldüğünü anlatan Saydam, "Senin kaçak telefonların var dediler. Ben de olmadığını söyledim. Emniyette saatlerce bizi beklettiler. Sorguya çektiler bize bağırdılar çağırdılar. İlla bunları kabul edeceksin dediler. Ben de kabul etmedim benim malım olmayan bir şeyi kabul etmem" şeklinde anlattı.
Saydam, kendisine ait olan ikinci el telefonları istediğini ancak kendisine, belge getirdiği takdirde verebileceklerini söylediklerini ve sadece bilgisayarı aldığını ifade etti.

Emniyette olan kaçak telefonların kendisine mal edilmeye çalışıldığını iddia eden Saydam, kesinlikle kaçak telefonların kendisine ait olmadığını ve sıfır telefon ve kaçak telefon satmadığını kaydetti.

Dükkânında telefonları tamir ettiğini ve ikinci el alıp sattıklarını söyleyen Saydam, "Bizi orada da, burada da mağdur ettiler. `Hırsızlar çantayı bırakıp kaçtılar` dediler zaten paralar çantadaydı. Bir de, demiri kesen makasla kesmiştir. Eğer kaçsaydılar niye makası bırakıp kaçmadılar. Burada muhakkak bir yanlışlık vardır. Eğer kaçsaydılar paraları da bırakıp kaçardılar. Büyük makası da bırakıp kaçardılar ama biz baktığımızda ne paralar var ne makas var bu bilinçli olarak artık nasıl olmuşsa biz burada şüphe ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkemeye çıkarıldıklarında kaçak telefonları kabul etmesi için zorlandıklarını ancak kendisinin, "Bana ait olamayan bir malı kabul etmem ne yaptıysam da orada bana zorla imzalattırmaya çalıştılar ben imzalamadım kabul etmedim. Basında da bizim dükkâna baskın yapılmış ve kaçak telefonlar yakalanmış gibi haber yapılmış. Hâlbuki tam tersinedir bizim dükkânımıza baskın yapılmadı hırsızlar geldi. Başka dükkâna da girmiş olabilir onu bilmiyorum. Bizim dükkânımıza hırsız girmiş ve ikinci el olan telefonları paralarımızı alıp götürmüşler" ifadelerini kullandı.

Toplam üç milyar TL para, yaklaşık 35-40 tane ikinci el telefonu ve bilgisayarı çalındığı halde kaçakçı olarak basında yer aldığını anlatan saydam, "Hem dükkânımıza girilsin hem malımız gitsin. Hem de bizim için bir kaçakçı yakalanmış dükkânına baskın yapılmış bizi bu milletin önünde mağdur etmelerine izin veremeyiz. Hakkımızı arayacağız gereken neyse yapacağız" dedi.

M.Sait Çelik - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir