• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an Okuma ve Namaz Kılma Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Veysi Demir / Batman
Kur’an Nesli Platformu yarıyıl tatilinde 7-10 yaş arası çocuklara Kur’an’ı güzel okuma ve namazı öğretme seferberliğini başlatıyor. Bu kapsamda platforma üye dernekleriyle yaptıkları alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Platform Başkanı M. Ali Altun, “Çocuklarının yarınları konusunda endişe edip bu konuda duyarlı olan tüm Kur’an aşığı velilerden çocuklarını programa göndermelerini bekliyoruz” dedi.

Yarıyıl tatilinin bu konuda kaçırılmaması gereken güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Altun, “Kur’an Nesli Platformu, genç neslimizin yarınlarını Kur’an ile aydınlatma ve onları yüce kitabımızla buluşturmak için vardır. İnşallah bu gaye doğrultusunda programlar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HAYDİ! KUR’ANİ BİR NESİL YETİŞTİRELİM

M. Ali Altun, Kur’an Nesli Platformu’nun daha önce yaptığı sınav ve yarışmalarda binlerce genci Kur’an’la buluşturarak büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, “Şimdi de küçük kardeşlerimizi Kur’an ve namazla buluşturacağız. Artık Kur’an’la yetişmiş, onun terbiyesini almış, onunla konuşan, ona danışan ve Kur’an’ı hayatının tüm alanlarında söz sahibi kılan bir nesil istiyoruz. Bu konuda anne babalardan ve tüm sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz. Sorumluluk hepimizindir, duyarlı olmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

PROGRAMDA NELER OLACAK

Kur’an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Platform olarak 15 tatilde 7-10 yaş arası çocuklara Kur’an’ı güzel okuma ve namazı öğretme seferberliği programının amacı, hedefi ve içeriğini şöyle anlattı:

Programın konusu: 7-15 yaş arası çocuklar (erkekler ayrı kızlar ayrı olmak üzere) bir araya getirilerek 15 günlük hızlandırılmış bir program ile namaz ve Kur’an öğrenmelerini sağlamak, bu vesile ile bu yaştaki çocukların namaza ilk adımı atmalarını başarmak.

Amacımız: Daha öğrenmenin ilk yaşlarında olan çocuklarımızı, İslam`ın kaideleri ile tanıştırmak, gelecekte Allah’ı tanıyan Allah’a kul olan Kitabına sahip çıkan, İslam`ı yaşayan ve yaşatmak için çaba gösteren bir Ku’ran nesli yetiştirmektir. Bu vesile ile bir Müslüman olarak çocuklarımıza karşı olan sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirmektir.
Hedefimiz: Çeşitli etkinliklerle bu duyarlılığın toplumumuzda yaygınlaşmasını sağlamak. Bu işi sevdirme ve teşvik etme adına 7-10 yaş arası çocukları değişik vesilelerle bir araya getirmek. Şartların elvermesi durumunda, bu yaştaki çocukları, Türkiye geneli büyük bir organizasyon ile bir araya getirip onları buluşturmaktır.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir