• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Sağlık Çalışanları Şiddete Karşı Tedbir İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı’ndan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili cezaların getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan başvuruda sağlık çalışanlarının, gerek hizmet verdikleri hastalar gerekse hasta yakınları tarafından fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Sağlık çalışma ortamında şiddetin önemli bir risk faktörü haline gelmesinden dolayı buna karşı daha caydırıcı ceza tedbirlerini içeren mevzuat düzenlemesine gidilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması gerektirdiğine dikkat çekildi.

Başvuruda Türk Ceza Kanunu`nun muhtelif maddelerinde kamu görevlilerine karşı işlenen hakaret, cebir ve tehdit suçlarının daha fazla cezalandırılacağı hüküm altına alınmasına rağmen kamu görevlilerine özellikle de sağlık personeline yönelik şiddet olaylarında her geçen gün artış yaşandığı belirtildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın girişimlerde bulunması istendi.

Sağlık Bakanlığı’nın sorunu çözmek için avukatlık hizmeti yerine şiddete karşı cezaların arttırılmasına yönelik çalışma yapması gerektiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Teşkilat yasasında getirilen yeni uygulamalardan birisi de sağlık çalışanlarının uğradığı şiddete karşı sağlık çalışanlarının talebi üzerine bakanlık ve bağlı kuruluşlarınca hukukî yardım yapılabileceğinin öngörülmesi olmuştur. Burada özellikle belirtmek gerekir ki, şiddete uğrayan sağlık çalışanları sendikaları vasıtasıyla veya kendileri savcılıklara suç duyurusunda bulanarak davalar açmaktadırlar. Ayrıca yaşanan darp olayları sonucunda 10 günün üstünde iş göremez raporu verilmesi durumunda kamu davaları da açılmaktadır. Şiddetin sonuçları konusunda böylesine bir savunma mekanizması geliştirilmişken bakanlığın da bu konuda avukatlık hizmeti sağlayacak olması hiç şüphesiz iyi bir katkıdır. Fakat bakanlığa burada düşen görev bu değildir. Bakanlık şiddetin önüne geçmek üzere cezaların daha etkin hale gelmesi için çalışmalar yapmalıdır. Bakanlığın görevi budur. Biz de bakanlığın bunu yapması için bir başvuru yaptık. Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır.” dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir