• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
"Berat gecesi yenilenme ve yaradılış gayesine yönelme gecesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 Mayıs Cumartesi gününü Pazara bağlayan gece, Şaban ayının 15`inci gecesi ve 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandilini idrak edeceğiz.

Beraat Kandili dolayısıyla İLKHA`ya konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik,   Beraat gecesinin suç ve cezadan beraat etme gecesi olduğunu belirterek, bu gecenin  Müslümanlar için bir fırsat, bağışlanma ve yenilenme gecesi olduğunu vurguladı.

Çelik, “Allah'a hamdolsun, biz hür bir milletiz. Bizler ülkemizde Regaib Kandilini huzur içinde camileri doldurarak kutlarken her nerede olursa olsun dünyanın şurasında burasında sırf Müslüman oldukları için akla hayale gelmeyen insanlık dışı muamelelere maruz kalan, mal ve can güvenliği olmayan din kardeşlerimizin kurtuluşu için de bu gece canı gönülden dua edelim.” dedi.

Bu geceyi ibadetlerle geçirmeliyiz

Beraat gecesinin ibadet içerisinde geçirilmesi gerektiğini belirten Çelik,  “Müslümanların, Allah`ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur`an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir. Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu geceyi ibadetlerle geçirmeliyiz. Kendimizi yaklaşan Ramazan ayına hazırlamalıyız. Cemaatle namaz kılalım, Kur' an-ı Kerim okuyalım, hayır hasenatta bulunalım. Yetim, dul, kimsesiz ve muhtaçları görüp gözetelim, anne-babamızın ve diğer büyüklerin ellerini öperek rızalarını alalım, çocukları sevindirelim, eş-dost ve kabir ziyaretleri yapalım. Küsleri kucaklaştıralım. Bu gece bol bol dua ve tövbe istiğfar edelim.” ifadelerini kullandı.

Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden geçer

İslam`da Allah sevgisine giden yolun insan sevgisinden geçtiğini belirten Çelik, “Yüce Yaradan`ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Müslümanların Berat Kandili`ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tevbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir