• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Şehid Salih Kaya için taziye kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`lilerce şehid edilen Mehmet Salih Kaya için Charleroi kentindeki Belçika İslam Federasyonu (BIF) Marchienne Gençlik Teşkilatı, De Jeunesse Gençlik Spor ve Kültür Merkezinde taziye kuruldu.

Belçika ve Avrupa`nın diğer kentlerinden Müslümanların, taziyelerini sunmak için geldiği merkezde bir konuşma yapan M. Fatih Demirtaş Hoca, Mehmet Salih Kaya`nın mütevazı kişiliğine ve mazlumiyetine dikkat çekerek önemli mesajlar verdi.

“Rabbimizden temennimiz, Mü`minlerin hak ve batıl savaşında uyanık olmalarıdır”

“Ölüm yatağımızda da olsa bizi bulacaktır” diyen Fatih Demirtaş Hoca, şunları söyledi: “Hz. Musa ile Firavun`un, İbrahim ile Nemrud`un, Hz. Muhammed ile Ebu Cehil, Ebu Lehep Ummeye bin Halef ve taifesinin; Hz. Hüseyin ve Yezid`in ve bugün günümüzde hak ve batıl savaşının devam ettiğini görüyoruz. Bu hak ve batıl savaşında şüphesiz Mü`minlere düşen bu kısacık ömürlerini hak üzere geçirmeleridir. Şayet müminler yaşantılarıyla hakka şahitlik ederlerse hak kendilerinin yaşantısına şahitlik ederse o zaman ahiret Mü`minlerindir. Mü`minler hayatlarına Allah`ın istediği gibi bir renk vermelidir. Ölüm yatağımızda da olsa bizi bulacak. Herhangi iş üzerinde olsak da bizi bulacak ve biz, Allah`ın huzuruna bulunduğumuz an üzerine çıkacağız. Rabbimizden temennimiz odur ki, Mü`minlerin hak ve batıl savaşında uyanık olmaları, diri olmaları, hakkı ve batılı iyi bilmeleri, basiretleriyle birbirinden ayırt edebilmeleridir.”

“Küfür, Mü`minleri gördükçe kudurmuş köpekler gibi saldıracak ve hıncını almaya çalışacaktır”

Küfrün devamlı olarak hakka karşı bir taarruz içerisinde olduğunu söyleyen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Küfrün rengi, dili, dini, şekli yoktur. Küfür, zaten kellime anlamı itibariyle hakkı gizlemektir. Hak söz konusu olunca onlar bir yolunu bulur ve hakkın üstünü örtmeye çalışırlar. Hakkın üstünü örtmeye çalıştıkları zaman şayet hakkın üzerini örtemezlerse ki kıyamete kadar Allah`ın izniyle örtemeyecekler. Güneş balçıkla sıvanamayacak. Müminler duruşlarıyla, yürüyüşleriyle, sözleriyle, tavır ve davranışlarıyla Allah`ın yeryüzündeki halifelik misyonunu devam ettireceklerdir. Küfür de o Mü`minlerin misyonunu gördükçe kudurmuş köpekler gibi onların üzerine saldıracak ve hıncını almaya çalışacaktır.”

“Hz. Âdem`den bugüne kadar küfür ilelebet payidar olmamıştır”

Ölümün herkes için var olduğunu belirten Demirtaş, “Bizim ölümümüz Allah izniyle biliyoruz ki, bizi Allah`a ulaştıracak bir yoldur. Fakat onların ölümü hem bu dünyada bir zillet hem de ahirette onlar için bir azaptır. Kâfirler sanıyorlar ki yaptıkları kendilerine kâr kalacak. Zalimler sanıyor ki yaptıkları zulümler onların yanına artı olarak kalacak. Çok yanılıyorlar. Allah, ‘Üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız muhakkak siz üstün geleceksiniz` diyor. Küfrün çığırtkanlığı; deflerle Bedir Meydanı`na çıkması bizim dizlerimizdeki bağı çözmesin. Şayet onlar bütün görkemleriyle Bedir Meydanı`na çıkıyorlarsa muhakkak ki Allah, eğer müminler gerçekten iman etmişse melekleriyle destekleyecek ve müminler küfrü galebe çalacaktır. Hz. Âdem`den bugüne kadar küfür ilelebet payidar olmamıştır.”  

“Yakında ama çok yakında onları kesin bir zaferle müjdele”

Müslümanların aleyhineymiş gibi görünen durumların ümitsizlik yaratmaması gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler biliyoruz ki hakka uymanın bir bedeli vardır. Neticesi canımızı vermek olsa da Allah bizi haktan, hakikatten ayırmasın. Fakat batılın da bir bedeli vardır. Batılın bedeli Allah`ın bu dünyada zalimleri müminlerin eliyle rezil rüsva etmesidir Ahirette de onlar için acıklı bir azap vardır. Günler dönüştürülüyor, Allah günleri çeviriyor. Bugün Müslümanların aleyhine gibi görünen durum bizi ümitsizliğe sevk etmesin. Müslümanlar için yeis gibi görünen, yenilgi gibi görünen bugünler, bizi ümitsizliğe sevk etmesin. Allah Mü`minleri müjdeleyerek, ‘Yakında ama çok yakında onları kesin bir zaferle müjdele. Allah`ın vaadi haktır. Mü`minler kâfirlere galebe çalacaktır ve kâfirler akıttıkları müminlerin kanlarında boğulacaktır.”

“Mesele dil, mezhep, ırk meselesi değil; iman ve küfür meselesidir”

“Rabbim akmış olan bu tertemiz kanımızı huzur-u ilahide şehitlerin kanıyla şereflendirsin.” diye belirten Demirtaş, son olarak şunları söyledi:

“Eğer müminler dirayetli durursa Allah`ın boyası ile boyanıp bir vücudun azaları gibi saf saf kenetlenirse Allah`ın izniyle zalimlerin üzerimizdeki hesapları bozulacaktır. Bizleri falan dilden filan dilden ayıranlar bugün kendi dilini konuşan, kendi ırkından olanları vuruyor. Demek ki mesele dil, mezhep, ırk meselesi değildir. Mesele, iman ve küfür meselesidir ve Allah`ın izniyle iman ehli, kâfirlere meydanı bırakmayacaktır. Hiçbir şey unutulmayacaktır ve hiçbir şey de eskisi gibi olmayacaktır. Rabbim imandan ve Kur`an`dan ayırmasın. Rabbim hak ve batıl savaşında bizi hakkın saffında ayırmasın. Rabbim akmış olan bu tertemiz kanımızı huzur-u ilahide şehitlerin kanıyla şereflendirsin. Bizi onların şefaatinden mahrum eylemesin. Şehitlerimizin bereketini bütün cihana yaysın. Şehitlerin bereketiyle birliğimizi beraberliğimizi muhafaza eylesin. Rabbim müminler ile kâfirlerin yüzleştiği zamanda ayaklarımıza kuvvet, kalbimize iman, aklımıza basiret versin. Akıbetimizi hayretsin, bizi mümince yaşatsın, salihlerden olarak canımızı alsın ve bizi salihler ile beraber haşreylesin.”

Belçika`nın Charleroi kentinde PKK`liler tarafından şehid edilen Mehmet Salih Kaya`nın, 22 Mayıs Pazar günü saat 15.30`da Batman Havaalanına getirileceği ve ardından Mardin`in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Altınoluk (Gêra Cafer) köyünde defnedileceği belirtildi.  (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir