• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İşgal güçlerinden Filistinlilere saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarı karşıtı gösterilere müdahalesi sonucu 2 Filistinli yaralandı.

Filistin Halk Direniş Komiteleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah'ın batısındaki Nalin, Belin ve Nebi Salih ile Nablus'un batısındaki Kefr Kadum beldelerinde Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarına karşı düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin müdahale ettiği, Filistinli gençlerin de askerlere taş ve molotofkokteylleri ile karşılık verdiği belirtildi.

İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermiler kullandığı müdahale sırasında Kefr Kadum'da gaz kapsülleri isabet eden 2 Filistinlinin yaralandığı, Nalin, Belin ve Nebi Salih beldelerinde de onlarca Filistinlinin gazdan etkilendiği aktarıldı. Yaralı Filistinlilerden birinin ayakta diğerinin ise hastanede tedavi edildiği, her ikisinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına 2002'de duvar inşa etmeye başlamıştı.

Cuma günleri "ayrım duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı düzenlenen gösterilere İsrail askerleri, gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve sis bombası ve basınçlı atık suyla müdahale ediyor. Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadasının ardından İsrail yönetimi, saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002 yılında ayrım duvarının inşasına başlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir