• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İHL'den 'Veliler Kitap okuyor' yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kâhta Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen ödül törenine, Müdür Yardımcısı Mustafa Arı, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kâhta Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Arı, her iki yarışmaya   katılan velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Yarışma sonrası bir konuşma yapan Arı,   “Kâhta Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize yönelik 2 ayrı etkinlik düzenledik. Bunlardan ilki,”Veliler Kitap Okuyor” etkinliği, ikincisi ise, Din Öğretim Genel Müdürlüğünün İHL’ler  arasında düzenlemiş olduğu öğrencilerimize yönelik “40 Hadis Etkinliği” yarışması.

Velilerimize yönelik  ”Veliler Kitap Okuyor” yarışmasını düzenlemekte ki gaye ve amacımız, hem velilerimizin bilinçlenmesini, hem kitap okuma alışkanlıkları ve düzeylerinin artırılmasına katkı sunmak, hem de Velilerimiz kitap okursa öğrencilere faydası olur düşüncesi ile düzenledik. Velilerimiz yarışmaya  gerekli ilgiyi gösterdiler. Ancak bu konuda sitemimizi dile getirmeden de geçemeyeceğim. Toplum olarak kitap okuma kültürümüz oldukça zayıf.  Bu yarış ile Velilerimizin de tıpkı öğrencilerimiz gibi okuma kültürünün zayıf olduğunu gördük.  Bunun kazandırılması için bu tür projelerin daha fazla yaygınlaştırılması ve velilerle daha sıkı bir diyaloga geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz “Veliler Kitap Okuyor” etkinliğimiz sonucunda velilerimizi ödüllendirmek adına yarışma düzenledik. Yarışmada 2. ve 3.’üncü olan velilerimizi çeyrek altın, 1.’inci olan velimiz ise yarım altın ile ödüllendirdik. '' dedi

40 Hadis yarışmasında  birinci olan Ahmet Burak Altanbaş duygularını şu cümlelerle dile getirdi:   “Bugün Hadis sınavı yarışmasına katıldık, bu çok güzel bir etkinlikti. Bizi ödüllendirdiler. Böyle etkinliklerin devamını gerçekten çok istiyorum. Öğretmenlerimiz bize bu konuda çok yardımcı oluyorlar. Okul bizi hem dünya hem ahirete hazırlıyor. Okulumuza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.'' diye konuştu

Kitap okuma yarışmasında birinci olan Kübra Avcı, 2.'ci Özlem Saray ve 3.’cü Nilüfer Çolak hediyelerini aldıktan sonra duygulu anlar yaşadılar . Okul yönetimine teşekkürlerini sunan ve bu etkinlikte emeği geçen Okul Müdür Yardımcısı  Mustafa Arı Hoca’ya bu etkinliklerin devamının gelmesini temenni ettiklerini dile getirdiler.

Öğrenci velileri çok duygulandıklarını ve çocuklarının emin ellerde olduğunu dile getirerek '' Gerçekten halis bir niyet ile düzenlenen bir yarışma. Kitap okurken okumanın faydalarını görüyoruz. Sosyal hayatımızda bize yardımcı oluyor. Yarışmaya katılım az olsa da yarışmanın amacına ulaştığına inanıyorum. Çünkü biz çocuklarımız kardeşlerimiz arkadaşlarımız ile karşılaştığımız zaman onların sorunlarına ve sorularına cevap bulabiliyoruz. Bu yarışmalar vesilesi ile inşallah bu gibi yarışmalar ve sınavların devamını bekliyoruz. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.  

Ödül töreni verilen hediyelerin ardından son buldu. ( Ömer Faruk Aydın İLKHA )

















Bu haberler de ilginizi çekebilir