• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Şırnak ve Mardin'de 8 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Şırnak'ta ise 2 PKK'linin öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde ve Şırnak'ta çıkan çatışmalarda 8 PKK'linin öldürüldüğü Nusaybin'de toplamında 394, Şırnak'ta da toplamında 404 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan PKK'lilerin Nusaybin'de 7 binayı toplamında 71 binanın yakıldığı ve Şırnak'ta ise 3 bina toplamında 118 binanın yakıldığı kaydedildi.  

Açıklamanın devamında, Nusaybin'de 8 el yapımı patlayıcının, toplamında ise 986 imha edilen patlayıcının olduğu ve Şırnak'ta da 76 el yapımı patlayıcının toplamında ise bin 83 patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Yapılan baskınlarda, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, bin 824 adet fişeği, 500 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 2 av tüfeği, 3 tabanca, 2 roketatar mühimmatı, 96 el bombası, 2 akü, bir dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildiği ifade edildi.

Öte yandan, Irak kuzeyi Kandil, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde, PKK'lilerin kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği kaydedildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir