• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençler ve sporcular için verilen resepsiyonda konuşuyor. Erdoğan, gelecek nesile daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalıştıklarını söyleyerek, "2023 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmek için zemini hazırlamaya çalışıyoruz. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Aslolan milletin gönlünde yer etmek"

Asıl olan milletin gönlünde yer etmektir. Bunu başaramadıysanız tarihin tozlu sayfalarında kaybolmaya mahkûm olursunuz. Siz gençlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi geliştirin. Çalışın, üretin, kariyer yapın. Milletle beraber olmak, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Asli olan kubbede hoş bir sedayı bırakabilmektir. Hepimiz öleceğiz.

93 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımızda farklı isimler altında bağımsızlık mücadelesinin farklı isimler altında sürdüğünü görüyoruz. Şuan karşımdaki genç kardeşlerime baktığımda 20 yılı bile zor hatırlarsınız. 20 yıl önce nasıl bir Türkiye'ye sahiptir, acaba bugün nasıl bir Türkiye'ye sahibiz? Kim Suriye, Irak, Kuzey Afrika'daki gelişimlerin bizimle ilişkili olmadığını söyleyebilir. Bizim ne bölgemize ne de dünyaya sırtımızı dönme şansımız yok. Gerçek bağımsızlığın ancak her alanda ayaklarınız üstünde durabilmenizle mümkün olduğunu biliyoruz. Gençler 2002 yılı sonunda sadece IMF'ye 23 milyar dolar borcu olan bir Türkiye vardır. Şimdi IMF'ye borç. verecek bir ülkeyiz.

"Gözlerinizdeki ışık hiç eksilmesin"

Şu anda Avrupa'nın 'Şu kadar verelim' şeyleri ile ben bu kadar ilgilenmiyorum. Verseler de vermeseler de ben ilgilenmiyorum. O para bütçemize girmeyecek. Suriyelilere gidecek.

Türkiye yaşanan krizlere rağmen halen hedeflerine doğru yürüyebiliyorsa bu son 13 yıldaki başarılarıyla mümkün oldu.

Biz sizlere teslim adlığımızdan daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalıştık çalışıyoruz. Sizlerle her bir araya gelişimde ülkemin geleceğine dair ümitlerim artıyor. Tarihe de tarifede sığmayan bir milletin evlatları olarak yüreğinizdeki sevgi gözlerinizdeki ışık hiç eksilmesin.

"Siz kalemin silahtan üstün olduğuna inanan bir gençliksiniz"

Bu ülkeden kaçarak Kandil'in dağlarında bu millete ihanet eden o şebekenin içinde değilsiniz. Sizler, silahını kalemi olarak kullanlarsınız. Siz kalemin silahtan üstün olduğuna inanan bir gençliksiniz. Sizler bilgisayarın tuşlarına basıyorsunuz, silahın tetiğine değil. Siz dünyada yeni bir gelecek inşallah inşa ediyoruz. Öğrenciyseniz, düşünün 76 üniversiteden aldık şu anda 193 üniversite ile istedik ki benim Muş'taki, Hakkâri'deki gencim nasıl gelecek büyük şehirlere?

"26 Ağustos'ta açılacak"

İstiyorum ki sportmen bir gençlik. Geldik, 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolu olan bir ülke vardı, son 12 yıla biz yaklaşık 18 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Bunu da geç. Yapılmaz, olmaz denilen Marmaray'ı yaptık. 3 yılda yolcu 130 milyon. Şimdi Yavuz Sultan Selim köprüsü bitiyor, 26 Ağustos'ta açacağız. Bağlantı yollarının da ihalesi yapıldı, 3 yıl içinde bitecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir