• DOLAR 32.548
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2431.99
  • ...
Kaçmak isteyen 12 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak kent merkezinde PKK mensuplarına yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

TSK ve emniyet güçlerince sürdürülen müşterek operasyonda PKK'liler  Bahçelievler, Gazi Paşa ve İsmet Paşa mahallelerinde çembere alındı. PKK'liler sık sık kaçma girişiminde bulunuyor.

Örgütün üst düzey yöneticilerini kaçırmaya çalışıyorlar
Önceki gün Yeni Mahalle'de 12 PKK'lnin  etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıktı.

Kent merkezinde sıkışan PKK'li grubun 15 yıldır dağ kadrosunda bulunan ve pek çok eyleme katılan "Salar" kod adlı bir üyesini kent merkezinden kaçırmak istedi. Operasyonların bir süre önce tamamlandığı bir eve grubun geçiş yaptığını fark eden kolluk kuvvetleri, bölgeyi ablukaya aldı.

Kırsal alana kaçış için havanın kararmasını bekleyen PKK'li gruba operasyon düzenlendi. Bir saat süren çatışmanın ardından 2'si kadın 12 PKK'li etkisiz hale getirildi.

Kent 24 saat izleniyor
Termal kamera, insansız hava aracı ve gece görüş dürbünleriyle kent merkezini 24 saat izleyen kolluk kuvvetleri tedbirlerini artırırken, kırsal alanda da askeri birlikler konuşlandırıldı.

PKK'lilerin, insansız hava aracından gizlenmek için siyah şemsiyeler, termal kameralara yakalanmamak için de üzerlerini ıslatarak kaçma girişiminde bulundukları öğrenildi.

399 PKK'li öldürüldü

Operasyonun 67. gününde etkisiz hale getirilen PKK'li sayısı 399'a ulaştı. Kolluk kuvvetleri PKK'liler tarafından oluşturulan 164 barikatı kaldırdı, 21 çukuru kapattı, 994 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir