• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-06 Ocak Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Mezopotamya Gazetesi; `Sahte DEDAŞ Görevlilerine Dikkat!`
Batman DEDAŞ İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada halkın `Sahte DEDAŞ görevlilerine dikkat` etmesi istendi.
 
`Beşiri Hizmet Der Roboski Katliamını Kınadı‏`
Beşiri Hizmet Der başkanı Nasır Efrens, hiç bir senaryonun Şırnak`ın Uludere ilçesinde yaşanan katliamın yaşanmasına gerekçe olamayacağını ve bunun bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti.
 
Batman Barış Gazetesi; `Resmi Kurumlar Çürüyor`
Batman`ın en büyük ilçesi konumundaki Kozluk İlçesinde Tarım İlçe Müdürlüğü, Kozluk Cezaevi ve Eski Devlet Hastanesi binaları yıkılmaya terk edildiler. Batman`ın Kozluk İlçesinde birçok devlet kurumu binası yıkılmaya terk edilmiş durumda. Tarım İlçe Müdürlüğü, Kozluk Cezaevi ve eski Devlet Hastanesi binaları yıkılmaya terk edilmiş bir halde kaderlerini bekliyorlar.
 
`PTT Önündeki Yığılmalar Yine Başladı`
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yaklaşık 3 ayda bir ödenen çocuk yardımı ödemeleri Batman`ın Kozluk İlçesi`nde bugün başladı.
 
Batman Gazetesi; `Petrol İş 2011 Yılını Değerlendirdi`
2011 yılı değerlendirildi. Petrol İş Sendikası Şube başkanı Mustafa Mesut Tekik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2011 yılını değerlendirdi. Başkan Tekik, 2011 yılının iyi geçmediğini acıyla başlayıp, acıyla sona erdiğini açıkladı. Petrol işkolunda da olumlu gelişmenin yaşanmadığını belirten Mustafa Tekik şunları söyledi: "Üretim, yatırım, istihdam diğer yıllardan farklı değildi.

`Beşiri Hizmet Der Roboski Katliamı Kınadı`
Beşiri Hizmet Der başkanı Nasır Efrens, hiç bir senaryonun Şırnak`ın Uludere ilçesinde yaşanan katliamın yaşanmasına gerekçe olamayacağı ve bunun bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti.
 
Batman Postası Gazetesi; `Batman`da 100 Kişiye Eğlenmek Yasak`
Batman`da son iki yılda, çeşitli suçları işledikleri gerekçesiyle 100 kişi hakkında Kahvehanelere, oyun salonlarına, bar ve birahanelere, internet kafelere ve eğlence yerlerine gitme yasağı getirildi.
 
`Kozluk`ta Park Sorununa Levhalı Çözüm`
Batman`ın Kozluk İlçesi Cumhuriyet Meydanı ve Lise Caddesi`nde araçların gelişigüzel park etmesi üzerine uyarı levhaları asıldı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Petro Kimya Kurulsun`
Petrol İş Sendikası Batman şubesi Yönetim Kurulu tarafından 2011 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Şube başkanı Mustafa Mesut Tekik ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro hazır bulundu. Tekik, 2011 yılı değerlendirmesi ve 2012 dilek ve temennilerini belirtmek için basın toplantısı yaptıklarını belirtti.

`İsrafçılık Zamanımızın En Kötü Hastalığı`
Batman Üniversitesi`nde ülkelerin kalkınma seviyeleri ve kişi başına yerinde olarak tükettikleri enerji miktarı konularının ele alındığı "Kâinatta Enerji Tasarrufu" konulu Konferansta konuşan Prof. Dr. Mustafa Yalçın Nutku, "İsrafsızlığı kendimize temel prensip edinmeliyiz, çünkü israfçılık zamanımızın en dehşet hastalığıdır" dedi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Hırsızlar Tehlikeye Aldırış Etmiyor`
Batman`da son günlerde artan hırsızlık olayına bir yenisi daha eklendi. Tehlikeye aldırış etmeyen hırsızlar elektrik trafosunun kapılarını bile çaldılar. Okul güzergâhı üzerinde bulunan trafo öğrencilere tehlike arz ettiriyor. Ziya Gökalp Mahallesi SSK Caddesi üzerinde bulunan ve mahalleyi besleyen elektrik trafosunun kapıları çalındı. Mahalle sakinleri sabah uyandıklarında karşılarında gördükleri manzara karşısında şaşırdı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Şelmo Olayı Aydınlatılmalı`
2011 yılını değerlendirmek için basın toplantısı düzenleyen Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, 2011`in her açıdan kötü geçtiğini söyledi. Tekik, Şelmo`da 3 işçinin hayatını kaybettiği olayın aydınlatılmasını istedi.
 
Batman Umut Gazetesi; `Trafo Tehlike Saçıyor`
Tehlikeye aldırış etmeyen hırsızlar elektrik trafosunun kapılarını çaldılar. Okul güzergâhı üzerinde bulunan trafo öğrencilere tehlike arz ettiriyor.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Kalkan Oyunu`
Polis kalkanı düşürünce çocuklar ile sivil polisler arasında köşe kapmaca yaşandı. BDP`li kadınların yürüyüşünde çıkan arbede sırasında göstericiler, Çevik Kuvvet ekibinin kalkanını alınca, ortalık karıştı. Güvenlik görevlileri kalkanı bulabilmek için sokak sokak dolaştı. Kayıp kalkan son anda bulunurken, beş kişi de gözaltına alındı.
 
Veysi Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir