• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Heniyye Tunus`ta Resmi Törenle Karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye , bugün (5 Ocak Perşembe) Tunus`ta coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Heniyye`yi karşılamaya gelenler arasında Tunus Başbakanı Hammadi El-Cibali ve bakanlar ile En-Nahda Hareketi lideri Şeyh Raşid El-Ğannuşi de vardı.
 
Tunus ve Filistin başbakanları tören kıtasını selamladıktan sonra Tunus ve Filistin milli marşları çalındı. İki başbakan arasındaki kısa görüşmenin ardından havaalanından ayrılan Heniyye, havaalanı önünde toplanan binlerce Tunusluyu selamladı.
 
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`yi karşılamaya gelen Tunusluların Filistin bayrakları ile Heniyye`nin ve Şeyh Ahmed Yasin`in posterlerini taşımaları dikkat çekti. Tunuslular, "Halk Filistin`in özgürlüğüne kavuşmasını istiyor" şeklinde slogan attı.
Türkiye`deki temaslarını tamamlayan Heniyye, Tunus`a hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi`nde yaptığı açıklamada, Türkiye`de başarılı bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek şöyle dedi: "Tüm Türk halkı, gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerek siyasi parti, gerekse sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tek bir vücut olarak Filistin davasına, ambargolara karşı güçlü bir duruş sergiliyor. Bundan dolayı tüm Türk halkına başta başbakan olmak üzere siyasi partilere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Çok başarılı bir ziyaret oldu. Yine Mavi Marmara`da şehit olanların ailelerini ziyaret ettik. Tüm ziyaretlerimizde farklı siyasi görüşlere sahip olunmasına rağmen tüm Türk halkının Filistin konusunda tek vücut olduğunu, çok güçlü duygular beslediğini gördük ve stratejik bir plan çerçevesinde Filistin davasına bakıldığını gördük."
 

filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir