• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Okullarda Bilim ve Sanat Fuarları açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat İlçesi Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin yaptıkları eserler okul bünyesinde açılan ve Midyat’ta bir ilk olan ‘Okul öncesi Etkinlik, Bilim ve Sanat Fuarı’nda sergilendi

Midyat’ın Bahçelievler Mahallesinde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, bir yıl boyunca öğrendikleri becerilerini, yaptıkları birbirinden ilginç bilim ve sanat eserleriyle ortaya koydular.  

Birbirinden ilginç eserlerin sergilendiği Fuara Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, Okul Müdürü İsmail Oğuz, öğretmenler ile öğrenci ve velileri katıldı.

Özellikle sanat köşesinde makarna kullanılarak oluşturulan Arapça Hz. Muhammed’in (sav) adı ve yanında yazılan ‘Peygamberimi  Seviyorum’ sözü dikkat çekti. Bunun dışında resim, figür, el yazması ve çeşitli oyuncaklar miniklerin yaptıkları eserler içerisinde yer aldı.

“Çocukların beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmak istiyoruz”

Yapılan etkinlik ve çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Nesrin Akgül, çocukların beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek,
“Bir yıl boyunca çocukların öğrendiklerini, materyaller kullanarak bilimsel bir şekilde uygulamalı olarak hayata geçirmelerini sağlıyoruz. Mesela karbonat ve sirke karışımından oluşan havanın balonu şişirmesi çocukları müthiş bir şekilde cezbediyor. Doğada bulunan her şeyin bilimsel açıklamasını sebeb-sonuç ilişkilerini bu şekilde çocukların elleriyle deney yaparak ortaya koyuyoruz. Bu da çocukların gelişimini olumlu bir şekilde etkiliyor  ve proje yapma-sunma becerilerini de ortaya koyuyor.” dedi.

Şanlıurfa Ceylanpınar

Şanlıurfa Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Okulun kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler hazırladıkları projeleri davetlilere tanıttı.

Fuar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ahmet Bulut,   bu yıl ilk kez bilim fuar  düzenlediklerini belirterek, TÜBİTAK'ın desteğiyle gerçekleştirilen fuar kapsamında 30 proje hazırlandığını söyledi.  Bulut, öğretmen ve öğrencilerin hummalı bir çalışma ortaya koyduklarını, bu yıl yaptıkları çalışmalardan tecrübe edinerek gelecek yıl daha güzel projelere imza atacaklarını belirterek yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Okul öğretmenlerinden Proje koordinatörü Alper Yiğit ise 54 öğrenci 24 öğretmen ve 5 aylık bir çalışma neticesinde çalışmalarını hazırladıklarını söyledi.   

Iğdır

Iğdır merkez  Karaağaç Ortaokulunda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Iğdır’a Karaağaç Ortaokulunda açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında, okul öğrencilerinin yaptığı çalışmalar ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi çekti.    

Açılışı Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, İş Kur Müdürü Halis erdoğan,Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Gelal,Şube Müdürü Cevdet Parlar  yaptı.

Iğdır  İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, açılışta yaptığı konuşmada “Öğrencilerimizin  özverili çalışmaları sonucu yaptıkları çeşitli projeleri görmekteyiz. Emeği geçenleri kutluyorum.   Fuarın amacı bir yarışma değil, çocuklarımızı bilimin ışığında yarınki hayatlarına hazırlamaktır.  Bu projeler aynı zamanda Öğrencilerimizin özgüvenlerinin yükselmesine katkı sağlamış oluyorlar. İlginç fikirler ve buluşlar var.” dedi.

Daha sonra, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve beraberindekiler stantları ziyaret ederek, öğrencilerin hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.   

Mardin  Kızıltepe

Mardin’in Kızıltepe ilçesi   Anafartalar Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı yoğun  katılım ile gerçekleştirildi.

 Açılışa Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Okulun spor salonunda yapılan ilk törende Bilim Şenliği proje yürütücüsü Fen Bilgisi Öğretmeni Fatma Turan yaptıkları çalışma ile ilgili davetlileri bilgilendirdikten sonra açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Demir şunları söyledi.

 “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarımızı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Unutmamalıyız ki eğitim sevgidir, mutluluktur, bilimdir, bilim ve sevgi ise paylaşıldıkça çoğalan bir değerdir. Daha çok çalışarak, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum.” dedi.

Protokol üyeleri ve davetliler Okul bahçesinde kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Program davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi.  (Mehmet Aslan/Süleyman Tunç-İLKHA)  

















































Bu haberler de ilginizi çekebilir