• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Bingöl'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliği binasının açılışına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur- Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, İl Müftüsü Mecit Can, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Halk Sağlı Müdürü Vedat Söyler, Eğitim Bir- sen Bingöl Şube başkanı Yunus Kava, Ensar Vakfı Başkanı Mansur Katıksız, HÜDA PAR Bingöl il başkanı Hamdullah Tasalı, Saadet Partisi İl başkanı Nusrettin Tunç, Kurum amirleri, STK temsilcileri,  Memur- Sen Bölge İl Temsilcileri, sendika üyesi ve çok sayıda davetli katıldı.

“Allah bu yeni binamızı hizmetle doldurmayı nasip etsin”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  programın açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava yaptı. Kava konuşmasında, “ilimizin en büyük sendikası olarak, güzel bir yerimiz oldu. Tabiî ki sadece fiziki mekân yetmez.  Cenab-ı Allah bu binayı inşallah hizmet binamızı hizmetlerle doldurup, gençlerimizden halkımıza kadar, insanları gerçekten kutlu davamıza yönlendirme ve inanç noktasında ve inandığımız değerler noktasında hizmet yeri olanakta kullandırmayı nasip etsin. Şu anda Bingöl’de üye sayımız 2 bin 500. bu bir hayaldi, Allah’a hamd olsun gerçek oldu. Üyelerimizden okul temsilcilerine, ilçe ve il yönetimimize kadar bu davaya gönül vermiş bütün arkadaşlarımızın emeği var. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

“Memur-Sen olarak 1 milyona ulaşan bir aileyiz”

Daha sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’de Memur-Sen olarak 1 milyona ulaşan bir aileyiz. En büyük emek hareketiyiz. Temel çıkış noktamız niyetin hayır olduğu 1992 ‘de yola çıktık.   Akif İnan gibi ülkenin entellektüeli olan yedi güzel adam olarak kodlanan ve edebiyat dünyamızın zihin ve fikir dünyamızın sair isimleri arasında zikir edilen Necip Fazıl’ın, ‘benden sonra büyük doğu ekolünü devam ettirecek kişi’ olarak kendisini kodladığı ve aksiyonel kişiliğiyle ve Kudüs şairi olarak adlandırılması toplum tarafından tanımlanan ve tanınan saygı duyulan bir şahsiyet tarafından bu hareket kuruldu” şeklinde konuştu.

“Bu hareket asla ithal fikirlerin peşinde koşmadı”

Yalçın, “Yola çıkarken de sırtını halkın değerlerine yaslayacağına ve değerlerinden besleneceğini, asla ithal fikirlerin peşinde koşmayacağını, sendikacılıkta mevcut yaklaşımların dışında kendi öğretmeni kendisi olacak olan bir sendikal tarzı ve tavrı ortaya koyacağını baştan ifade etmesidir. Allah kendisine ve ahirette göçmüş bütün dava arkadaşlarına rahmet etsin. Bu teşkilatın bugüne gelmesinde emeği olan ve adanmışlık örneğini sergileyen tüm teşkilat çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir