• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
BM`den İsrail yıkımlarına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Piper yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Kudüs'ün doğusundaki Cebel el-Baba bölgesinde Filistinlilere ait 7 evi yıktığına, aynı bölgedeki üç evin inşaat malzemelerine el koyduğuna ve aralarında 22 çocuğun bulunduğu 49 kişiden oluşan 9 ailenin evsiz kaldığına işaret etti.

İsrail'in uluslararası hukuk gereği muhtaç aileler için hızlı bir şekilde yardımların geçişini sağladığını ancak bu ailelere yapılan insani yardımlara el koyduğuna dikkati çeken Piper, el konulan inşaat malzemelerinin BM tarafından bu yıl içinde ihtiyaç sahibi Filistinli ailelere dağıtıldığını kaydetti.

Piper, açıklamasında, "Batı Şeria'da 2016 yılında 600'den fazla yapı yıkıldı ya da el konuldu. Evlerin yıkılması, ailelere buraları terketmeleri için baskı yapılması ve zorunlu göç tehlikesinin artması 4. Cenevre Sözleşmesi'nin açık bir ihlalidir." ifadesine yer verdi.

Açıklamada İsrail'e, Filistinlilerin haklarına saygı duyması ve barış içinde yaşamalarına izin vermesi çağrısında bulunuldu.

İsrail'in "E1 planı" çerçevesinde, Cebel el-Baba'da binlerce dönümlük araziye el koyarak Filistinlileri bölgeden çıkarmak ve Batı Şeria'daki en büyük yerleşim birimlerinden Ma'ale Adumim'i genişleterek Doğu Kudüs'e bağlamak istediği ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir