• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Kaçırılan askerin ailesinin hüzünlü bekleyişi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkeze bağlı Şahinbey ilçesi Konak Mahallesi'nde yaşayan biri erkek 2 çocuklu Altıntaş ailesi, 2 Ekim 2015'te PKK tarafından kaçırılan oğulları Müslüm Altıntaş'tan haber alamıyor.

Geçtiğimiz yıl Erzincan’daki askeri birliğine giderken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'liler tarafından kaçırılan ve yaklaşık 8 aydır kendisinden haber alınamayan Er Müslüm Altıntaş'ın acılı ailesi PKK tarafından kaçırılan tek erkek çocuklarının eve dönmesini bekliyor.

8 aydır haber oğullarından alamadıklarını belirten Şevket-Songül Altıntaş çifti, gözyaşları içerisinde oğulları Müslüm Altıntaş’a kavuşacakları günün hayaliyle yaşıyor. Yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğinden yakınan acılı aile, çocuklarından haber alamamanın acısını yaşadıklarını, ancak kimsenin seslerini duymak istemeğini söyledi.

Bugün çocuğunun doğum günü olduğunu, ancak oğlunun kaçırılmasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hâlâ bir haber alamadıklarını belirten acılı anne Songül Altıntaş, gözyaşları içerisinde Kürtçe, ‘Edi bese’ (yeter artık) bizim sesimizi duyun’ dedi.

Oğullarının kapıdan içeriye gireceği günü umutla beklediğini söyleyen anne Altıntaş, “Bizim artık bu acıya dayanamıyoruz. Bugün benim çocuğumun doğum günü. Benim çocuğum nerede bilmiyoruz. Sizin hiç mi vicdanınız ve merhametiniz yoktur. Allah için peygamber için çocuğumuz bırakın, yeter!” diye konuştu.

Bir an önce oğluna kavuşmak istediğini söyleyen anne Altıntaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çocukların peşine düşsünler. Bu çocuklar devletin askeri değil mi? Bu çocuk eğer askere bir hafta geç gitseydi, gelip yakamıza yapışırdınız. Yeter! Oğlumun peşine düşün kurtarın. Oğlum bugün 21 yaşına giriyor. Ama yanımızda değil. Oğlumun izinden ve tozundan haberimiz yok. Nerede; sağ mı, değil mi bilmiyoruz? İnşallah sağdır, inşallah sesimizi duyar. Artık yeter oğlumuzu kurtarın. Dağdakilere de söylüyorum. Oğlumuzu bırakın. Oğlumuzun size bir zararı yok. Ne istiyorsunuz bizim oğlumuzdan, kaçırdınız oğlumu, elinize ne geçti?”

KOAH hastası olan ve konuşmakta dahi zorluk çeken acılı baba Şevket Altıntaş ise oğlunun PKK tarafından kaçırıldığından bu yana hastalığının daha da çok ilerlediğini ve ancak oğlunun sosyal medyadaki videosunu izleyerek teselli olmaya çalıştığını söyledi.

Oğlunun sesini duyamadığı her günün acıyla geçtiğini belirten baba Altıntaş, “Yılbaşında oğlumun bir videosunu yayınladılar. Oradan biz sosyal medya yoluyla oğlumuzun videosunu bulduk. Sadece onun görüntüsüne bakıyoruz. Onun dışında başka hiçbir görüntü yoktur. O görüntüye bakıp teselli olmaya çalışıyorum. Bunun dışında oğlumuzdan hiçbir bilgi yok.” şeklinde konuştu.

Gözyaşları içerisinde torununun kaçırılmasına tepki gösteren nine Sıdıka Altıntaş da “8 aydır oğlumuz kayıp, sağ mı değil mi bilmiyoruz? İnşallah sağdır. Sesini duyalım bilelim nerededir. Kürt-Türk hepimiz Müslüman kardeşiz. İçerimiz yanıyor ne diyelim. Bütün yetkililere sesleniyoruz; artık buna bir çare bulsunlar. Oğlumuzu bize versinler. Bütün kayıpları bulsunlar. Hepimiz bir olalım. Ben de Kürdüm, kime bir zararımız var.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir