• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
PKK'nin saldırılarda kullandığı kültür merkezi kamulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Belediyesi, PKK tarafından saldırılarda kullanıldığına ilişkin haberlerle gündeme gelen Mem û Zîn Kültür Merkezi'nin kamulaştırılan alanın içinde kaldığını açıkladı. Belediye, Cizre'ye hâkim bir tepede inşa edilen ve inşaatı bitme aşamasına gelen kültür merkezinin karakol olarak kullanılacağını iddia etti.

Cizre Belediyesi Eş Başkanı Kadir Kunur, belediyenin internet sitesinde yaptığı açıklamada, bir gün önce Nur Mahallesinde acele kamulaştırılan 26 bin 483,09 metrekarelik alanın arasında yapımı devam eden Mem û Zîn Kültür Merkezi’nin de olduğunu belirtti.

Sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte özel hareket polisleri ve askerlerin kültür merkezi binasına yerleştiğini ve bugüne kadar orayı üs gibi kullandığını ileri süren Kunur, kamulaştırılma kararından sonra kültür merkezinin karakol olarak kullanılacağını iddia etti.

Hatırlanacağı üzere söz konusu kültür merkezi, Nur Mahallesinde PKK tarafından 27 Aralık 2014 tarihinde HÜDA PAR üye ve gönüllülerine yönelik yapılan ve 65 yaşındaki Abdullah Deniz’in katledildiği saldırılarda kullanıldığı da kamuoyuna yansımıştı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir