• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Bakan Çavuşoğlu Brüksel`deki NATO toplantısına katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun, 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde Brüksel`de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına iştirak edeceğe bildirildi.

Toplantıyla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantı kapsamında Karadağ Başbakanı Milo ?ukanovi?`in de katılacağı ilk oturumda Karadağ`ın İttifak`a Katılım Protokolü`nün imza töreni yapılacak. Karadağ, bu törenden sonra “davetli” sıfatıyla diğer oturumlara da katılım sağlayacak.

Toplantılar vesilesiyle, Afganistan`daki Kararlı Destek Misyonu`na katkıda bulunan operasyonel ortakların yanısıra, Afganistan, Japonya ve Güney Kore`nin katılımlarıyla bir oturum da gerçekleştirilecek. Bu oturumda, İttifak`ın 2017 yılında Afganistan`a olabilecek taahhütleri değerlendirilecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek oturumda, ağırlıklı olarak NATO-AB işbirliği ele alınacak.

NATO Dışişleri Bakanları bu toplantı vesilesiyle, NATO`nun gündeminde yer alan konuları ele alacağı ve Temmuz ayında düzenlenecek Varşova Zirvesi`ne yönelik çalışmaları gözden geçireceği belirtildi.

Bakan Çavuşoğlu`nun ayrıca, Brüksel`de bulunacağı sırada müttefik ve ortak ülkelerle bazı ikili temaslar gerçekleştirmesi de planlanıyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir