• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Batman'da 'Müzeler Haftası' kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” etkinlikleri Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü fuayen salonunda yapılan etkinlikle kutlandı.

Programa; Vali Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kültür ve Turizm Müdür Mehmet İhsan Aslanlı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl AFAD Müdürü Fevzi Bakır, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi ve bazı yöneticiler ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan programın ardından Vali Azmi Çelik ve beraberindekiler, Müze Parkı dolaştı. Müze Müdürü Vehbi Yurt’tan bilgiler alan Vali Çelik, Müze Parkı dolaşan ve burada tarih hakkında bilgi alan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Programa katılan vatandaşlar ve öğrenciler ise Müzeyi dolaşarak tarihi eserler hakkında bilgi sahibi oldular.

Müze Müdürü Vehbi Yurt, Batman ve ilçelerindeki kazılarla ilgili yaptığı sunumda katılımcılara bilgiler aktardı.

Yaptıkları etkinlik hakkında açıklamada bulunan Müze Müdürü Vehbi Yurt, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” etkinlikleri kapsamında Batman müzesini vatandaşlara açtıklarını ve burada tarihi eserleri gördüklerini söyledi. Yurt, okullarda etkinlik haftası kapsamında öğrencilere geçmiş tarih ve tarihi eserler hakkında seminerler vereceklerini belirtti. (M. Fatih Akgül-İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir