• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
Almanya`da İslam Düşmanlığı Yapana Takip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya’da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı, İslam düşmanlığı yapan internet sayfalarını daha yakın takibe aldı. Hamburg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Manfred Murck, Berliner Zeitung ile Frankfurter Rundschau’a verdiği mülakatta, eyalet düzeyindeki çok sayıda Anayasayı Koruma Teşkilatı’nda İslam ve Müslümanlara yönelik düşmanlığın yoğun bir şekilde ele alındığını kaydetti.
 
Norveç’teki saldırıların etkisi
Köln merkezli Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada da, aşırı sağcı Anders Behring Breivik’in Norveç’te düzenlediği saldırıların ardından “Politically Incorrect” gibi aşırı sağ görüşler yaymaya çalışan internet sayfalarının dikkatle analiz edildiği belirtildi. Ancak, Norveç’teki saldırılar öncesinde de, bu tür internet sitelerinin takip edildiği kaydedildi.
 
Hamburg Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Murck, aşırı sağ görüşler yayan bu tür sayfalarda, anayasa ile güvence altına alınan insan haklarının dikkate alınmadığını kaydetti. Murck, internet sitelerinin izlenmesine neden olarak ayrıca, demokratik hukuk devleti ilkelerinin hiçe sayılmasını gösterdi.
 
Eski CSU sözcüsü hakkında soruşturma
Berliner Zeitung`da yer alan haberde, Münih Savcılığı Politically Incorrect adlı internet sayfasının yazarlarından Michael Stürzenberger hakkında soruşturma başlattığı belirtildi. Haberde, Bavyera Eyaleti`nde örgütlü muhafazakâr Hrıstiyan Sosyal Birlik partisinin eski sözcüsü Stürzenberger`in, İslam`ın yasaklanmasını ve Almanya`da yaşayan bütün Müslümanların sınır dışı edilmesini istediği kaydedildi.
 
Habere göre, 2004 yılında Köln`de yaşayan bir öğretmen tarafından kurulan Politically Incorrect sayfası, Almanya`nın en çok ziyaret edilen internet günlükleri arasında yer alıyor. Aşırı sağcı internet sayfasının sloganlarından bir “Avrupa`nın  Müslümanlaşmasına karşı çıkmak.”
 
Bu arada, haberde Nürnberg 2.0 adlı internet sayfasının da istihbarat birimleri tarafından takibe alındığı ifade edildi. Sayfada, Müslümanlara yakın olduğu öne sürülen siyasetçi, bilim insanı ve kilise temsilcileri yönelik tehditler yer aldığı belirtildi.

dw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir