• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
`Umuda yolculuk` her geçen gün azalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Avrupa'da mülteci olmak isteyen göçmenlerin umuda yolculukları, Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de varılan mutabakatın ardından her geçen gün azalmaya devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin mayıs ayının 15 gününde Ege Denizi ve Akdeniz'de yakaladığı göçmen sayısı, nisan ayının aynı dönemine göre yüzde 50 azaldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, iç savaş, ekonomik ve siyasi belirsizlikler gibi nedenlerle ülkelerini terk ederek daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin sayıları geriledi.

Bahar aylarıyla birlikte geçen yıl yükselişe geçen ve her ay bir öncekine göre büyük artış yaşanan "umuda yolculuk" rakamları, Türkiye ile AB arasında düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele amacıyla varılan mutabakatın ardından şu ana kadarki en düşük seviyelere düştü.

20 Mart'tan itibaren hayata geçen Geri Kabul Anlaşması'yla birlikte gerileyen umuda yolculuk, Nisan 2016'da bir önceki aya göre yüzde 80 azalırken, gerileme mayıs ayında da devam etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir