• DOLAR 32.557
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.312
  • ...
ABD ile Almanya bilgi paylaşımında bulunacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson ile Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Washington'da bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Johnson, silahlı örgütlerinin son dönemdeki saldırılarının ardından ABD ile Avrupa ülkeleri arasındaki ortak mücadele çabalarının arttığını söyledi. Johnson, özellikle Avrupa ülkelerinin ABD ile daha etkin çalışma kararlılığında artış gözlediklerini belirtti.

Johnson, Almanya İçişleri Bakanı Maiziere ile ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch arasında imzalanacak anlaşmanın Avrupa'da artan saldırı tehdidinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Anlaşmanın detayları hakkında bilgi verilmedi.

Johnson ayrıca, Avrupa'daki resmi makamların havayolu şirketlerinin yolcu bilgilerine ulaşması için alınan yasal önlem konusunda Almanya'nın çabalarından övgüyle bahsetti ve yabancı eylemcilerin ülkeler arasında dolaşımının engellenmesi hususunu Maiziere ile ele aldıklarını belirtti. Johnson, DAEŞ'e katılmak üzere ABD'den Irak ve Suriye'ye giden kişilerin sayısında azalma görüldüğünü söyledi.

Maiziere de aynı şekilde DAEŞ saflarına katılmak üzere Almanya'dan bu ülkelere giden kişilerin sayısının azaldığını kaydetti. Bugüne kadar DAEŞ saflarında savaşırken öldürülen Alman vatandaşı sayısının 140 olduğunu anlatan Maiziere, Almanya'dan DAEŞ'e katılan kişilerin sayısındaki düşüşü örgütün cazibesini kaybetmesine bağladı.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir