• DOLAR 32.435
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.769
  • ...
Heniyye: Gazze Şeridi`nde güvenlik boşluğu oluşmasına izin vermeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde istikrarın bozulmasına ve yeniden güvenlik boşluğu oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Heniyye, uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'nde görevine başlamaması ve mevcut siyasi durum göz önünde bulundurularak idam cezalarının uygulanmaması nedeniyle bazılarının Gazze Şeridi'nde yeniden güvenlik boşluğu oluşabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı, bu açıklamaları bugün (17 Mayıs Salı) Gazze'deki ofisinde toplumun önde gelen şahsiyetlerini ve muhtarları kabulü sırasında yaptı.

Toplantıya Filistin İçişleri eski Bakanı Fethi Hammad ve Gazze Şeridi'ndeki güvenlik birimleri başkanı General Tevfik Ebu Naim de katıldı.

Gazze Şeridi'nin ileri gelenleri, Heniyye'ye teslim ettikleri yazılı dilekçede, huzur ve istikrarı bozanların başının demir yumrukla ezilmesi için güvenlik birimlerine yardım etmeye hazır olduklarını bildirdiler.

Gazze Şeridi'nde yaşanan huzur ve güven ortamından taviz verilemeyeceğini belirten Heniyye, Gazze'deki mahkemelerin 13 idam kararı verdiğini ve bu kararların infazının beklendiğini söyledi.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir