• DOLAR 32.345
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2303.51
  • ...
SON DAKİKA
Temayül bitti sıra kararda!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti, 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği 2. Olağanüstü Büyük Kongre öncesinde genel başkan adayını teşkilata sordu. Önceki gün il başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile başlayan temayül yoklaması dün de milletvekilleri ve partinin yetkili organları ile devam ettirilerek süreç tamamlandı. Teşkilat üyeleri, yeni başkan adayı olarak görmek istedikleri tek ismi yazarak sandığa attı.

TERCİHLERİNİ BELİRTTİLER

İki gün süren temayül yoklaması sürecinde parti teşkilatı, tek ismi kapalı zarf içinde genel merkeze iletti. AK Parti Genel Merkezi'nde Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen dünkü temayül yoklamasında milletvekilleri, Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyelerinden oluşan 474 kişi tercihlerini belirtti. Böylece toplamda 800 parti mensubunun değerlendirmeleri alınmış oldu.

İKİ GÜNLÜK DEĞERLENDİRME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın koordinesinde tasnifi yapılan sonuçlar, Üst Kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. İsimler üzerindeki değerlendirmelerinin en geç yarın tamamlanması bekleniyor. Partinin kurucu ve doğal lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşleri ışığında belirlenecek adayın yarın ya da cuma günü kamuoyuna takdim edilmesi öngörülüyor.

SORUNSUZ BİR KONGRE

Ataş, “Kurallarımız, ilkelerimiz çerçevesinde büyük kongremizi sorunsuz şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Partimizin hiyerarşik bir yapısı var. Genel Başkanımız görevinin başında. Kendileri açıklayabilir. Uygun görmezlerse, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız var. Burada partimizin kurulları karar verir. Değerlendirmelerimizi bugün ya da yarın yaparız” dedi.

yenişafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir