• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
PKK`liler Belçika`da Müslüman bir Kürd`ü şehid etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Altınoluk (Gêra Cafer) köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Salih Kaya, bundan dört yıl önce yerleştiği Belçika`nın Charleroi kentinde PKK`liler tarafından uğradığı saldırıda kalbinden bıçaklanarak şehid edildi.

1978 doğumlu olan Mehmet Salih Kaya, dört yıl önce Mardin`den ayrılarak Belçika`nın Charleroi kentine yerleşmişti. Tanımadığı şehirde PKK`lilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede ikamet etmeye başlayan Salih Kaya`nın, sık sık PKK`liler tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

Charleroi Kürt Toplum Merkezi isimli PKK kuruluşunun örgütlü olduğu mahallede yaşayan Kürtler de bu derneğe gitmeleri, faaliyet ve etkinliklerine katılmaları hususunda baskı görürken, Salih Kaya bu derneğe gitmemek için direnmiş ve bundan dolayı da sık sık tehditler almış.

Özellikle Mardinlilerin yoğun olarak yaşadığı mahallede, Gêra Cafer köyünün 28 Mayıs 2014`te yine PKK tarafından şehid edilen muhtarı Mehmet Uğurtay hakkında olumsuz konuşmalarına karşı çıkan Salih Kaya`ya tehdidin dozajı da artmıştı.

Mehmet Salih Kaya`nın ailesi ise daha önce 3 defa PKK tarafından öldürüleceği hususunda tehdit aldıklarını ve hatta bıçakla öldürüleceği mesajının kendilerine iletildiğini belirtti.

PKK`nin derneğine gitmeyen, hakaretlerine karşı çıkan, tehditlerine boyun eğmeyen Mehmet Salih Kaya, fayans ustası olarak çalıştığı inşaata giderken Charleroi Kürt Toplum Merkezi üyelerinden, yine Mardinli olan Abdulhakim Kaya isimli PKK`linin sözlü hakaretine maruz kaldı. Abdulhakim Kaya, Salih Kaya dönerek merhum Mehmet Uğurtay`a hakaret edince o da buna karşı çıkarak ‘ölmüş bir adamdan ne istiyorsun da hakaret ediyorsun` dedi. Olay anında yanında olan arkadaşı Salih`in yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından 100 metre ilerdeki otomobiline doğru gittiğini, Abdulhakim Kaya`nın ise onu takip edip aracının yanında bıçakladığını söyledi. Olayın aniden yaşandığını, kendisinin Salih`in yanı başına geldiğinde onu kanlar içerisinde gördüğünü belirten arkadaşı, o sırada kaçan Abdulhakim Kaya`ya ‘neden vurdun bu adamı` dediğini ve ardından daha fazla dayanamayıp kendisinin de baygın düştüğünü söyledi.

Otomobiline binmek üzereyken saldırıya uğrayan Mehmet Salih Kaya, kalbine aldığı 3 bıçak darbesiyle olay yerinde şehid oldu.

Çevresinde dindar kimliğiyle tanınan, evli ve biri erkek ikisi kız, 3 çocuğu olan Mehmet Salih Kaya, Belçika`da inşatlarda fayans ustası olarak çalışıyordu.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Avanue Mascaux Mahallesi 247 Marcinelle sokakta ikamet eden katil Abdulhakim Kaya`nın PKK için 20 bin avro karşılığında insan kaçaklığı yaptığı, aynı zamanda Avrupa`da Kürtler arası yaşanan sorunlarda PKK adına aracı olup 30 bin avro ceza kestiği öğrenildi. Ayrıca Abdulhakim Kaya`nın Avrupa`da PKK`ye haraç vermeyen ve isteklerine boyun eğmeyen başka kişileri de darp ettiği biliniyor.

Söz konusu olan Charleroi Kürt Toplum Merkezi isimli kuruluşun ise cinayet olayını bireysel bir olaymış gibi göstermek için Mehmet Salih Kaya adına derneklerinde taziye kurarken, aile ise buna şiddetle karşı çıkarak, böyle bir sahtekârlığı asla kabul etmeyeceklerini söylediler. Ancak PKK içinde aktif rol alan bazı yakınlarının ise derneğin bu girişimine destek verip taziyeleri kabul edecekleri belirtiliyor.

Mehmet Salih Kaya`nın naaşı şu an Site Natre Dame Hastanesinin morgunda bekletilirken, cenaze önümüzdeki günlerde Mardin`in Dargeçit (Kerboran) ilçesi Altınoluk (Gêra Cafer) köyünde defnedileceği öğrenildi.

Katil Abdulhakim Kaya ise cinayetin ardından kaçarak kayıplara karıştı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir