• DOLAR 32.435
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.769
  • ...
KYB ile Goran arasında anlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi arasında siyasi anlaşma imzalandı.

KYB ve Goranlı üst düzey yetkililer, imza töreni için Talabani'nin Süleymaniye- Debaşan bölgesindeki evinde bir araya geldi. Talabani'nin de hazır bulunduğu törende, iki parti arasındaki anlaşmayı Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile KYB Birinci Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul imzaladı.

Söz konusu anlaşma, bölgenin yönetim şekli, idaresi, ekonomik durumu, petrol sektörü ve bölgede yapılması beklenen referandum konusunda iki partinin ortak hareket etmesini öngörüyor. Anlaşmanın 11 bölümden oluştuğu ve 25 maddeyi içerdiği belirtildi.

KYB ile Goran Hareketi, çoğunlukla etkin oldukları Süleymaniye ilindeki siyasi çekişmelerin sona erdirilmesi için 14 Mayıs'ta politbüro düzeyinde bir araya gelerek, anlaşmanın taslağı üzerinde mutabakata vardıklarını duyurmuştu.

KYB yöneticilerinin imza töreninde olmamasının, anlaşmadan memnun olmadıkları yönünde yorumlara neden oldu.

Goran hareketi lideri Noşirvan Mustafa, yıllarca KYB içerisinde siyaset yaptıktan sonra partiden ayrılmış ve 2007 yılında Goran Hareketi'ni kurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir