• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kayıt dışı istihdamla mücadelede halk destek vermelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaettin Ökten, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ münasebetiyle gazeteciler ve STK ile oda temsilcileriyle bir araya gelerek basın toplantısı yaptı.

Batman’da ve ilçelerinde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerin hizmete açıldığını belirten Ökten, “15 Ocak 2010 tarihinde devlet memurlarının, 1 Ocak 2012 tarihinde yeşil kartlı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin kurumumuza devredilmesi sonrasında vatandaşlarımızın tamamı sosyal güvenlik kapsamına alınmıştır. Merkezi Yönetim bütçesinin yaklaşık yarısına yaklaşan devasa bütçeye sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışanı ve yöneticileri olarak tüm insanımıza hizmet etmenin haklı gururunu taşımaktayız. İlimize genel olarak baktığımızda; ilimiz nüfusunun 566 bin 633 olduğu, sosyal güvenlik kapsamında toplamda 76 bin 908 kişinin çalıştığı (yüzde 13.57), 31 bin 809 emekli maaşı aldığı (yüzde 5.61), sosyal güvenlik kapsamına giren kişi sayısının 544 bin 586 olduğu, bunun da nüfusun yüzde 96.10’una denk geldiği görülmektedir.” dedi.

Kayıt dışı istihdamı ile mücadele ettiklerini sözlerine ekleyen Ökten, “Diğer taraftan, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamla mücadele kurumumuzun öncelikli görevleri arasında yerini almış bulunmaktadır. Kayıt dışı istihdamla mücadele de, yasal düzenlemelerin tek başına yeterli olmadığını, bu konuda halkımızın da destek vermesi gerektiğini, bunun içinde insanımızda sosyal güvenlik bilincinin oluşması ve gelişmesinin önemli olduğunu ve bu bilincin yerleşmesinde siz değerli basınımıza da görev düştüğünü, bu konuda lokomotif görevi yapacağınıza inanıyor ve desteğinizi bekliyoruz. SGK’nın; vatandaşlarımızın yaşamları boyunca, işletmelerin faaliyetleri süresince zorunlu olarak hizmet ilişkisinin devam edeceği kamu kurumu olması nedeniyle vatandaşlarımızın kendi kurumlarını tanıması ve kurumlarını sahiplenmesini en doğal haklarıdır diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.(M. Fatih Akgül-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir