• DOLAR 32.471
  • EURO 34.556
  • ALTIN 2474.538
  • ...
Öğrencilerden örnek kampanya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir Mesleki ve Tekniği Tarım Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Sosyal Etkinlikler Kurulu, ekmek israfına dikkat çekerek, Ekmek Sepeti Kampanyası başlattı.

Kampanyada "Herkesin ekmeği olsun" ve "Günde 4 ekmek ayda 120 ekmek toplam 60 TL destek" çağrılarında bulunuldu.

İki öğretmen ve öğrencilerden oluşan kurul, ilçenin değişik noktalarına ekmek israfı ile ilgili afiş astı daha sonra broşür dağıtarak halkı kampanyaya katılmaya davet etti.

Bu tür kampanyaların sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Türk, ekmek israfı ile ilgili ilçe genelinde farklı çalışmalar yapılmasını önerdi.

Kamu kurum ve kuruluşlardan, STK'lardan ve toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyleyen Türk “Kampanya ile elde edilen kazanımlar korunarak bilinçlendirilmiş öğrencilerimiz, israfın daha da azaltılmasını sağlayacak. Kampanyaya verilecek destek, sahip olduğumuz kaynakların korunması adına her tür israfı önleyecek. Bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırmak adına çocuklarımız ve gençlerimiz kampanyanın öncelikli hedef kitlesidir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir. Onları bu konularda duyarlı yetiştirmek hepimizin görevidir." dedi.

Türkiye genelinde günlük 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını ifade eden Türk, son olarak kampanyada emeği geçenlere teşekkür. (Sabri Acet-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir