• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
13 cenaze 60 kilo
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi`ne bağlı Dürümlü Küme Evleri`nde PKK`lıların bomba yüklü kamyonu patlatmasıyla yaşamını yitiren 13 kişiye ait doku parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu`nda DNA eşleştirmesi yapılmasının ardından Diyarbakır`a gönderildi. Tanışıklılar bugün Dicle Üniversitesi Hastanesi Morgu`ndan aldıkları cenazeleri defnetmek üzere köye getirdi.

Patlamanın ardından, yakınları, 13 kişi için, 'kendilerinden haber alamıyoruz' demişti. Patlama o kadar şiddetliydi ki, patlamada öldükleri dün kesinleşen 13 köylü ancak DNA testleri sonucunda tespit edilebildi. Jandarma kayıtlarına göre köylülerden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı atmış kilogram.

Cenazeler, kılınan namazın ardından Tanışık Köyü Mezarlığı`na defnedildi.

Cenazeye Törene İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da katıldı.

İçişleri Bakanı Âlâ, saldırıda yaşamını yitirenler için ‘bizim şehitlerimiz` diyerek saldırının salt köydeki masum insanlara değil 79 milyona yapıldığını belirtti.

“Bir köyü yok edecek 15 ton bomba ile saldırıyorlar ve masum 16 vatandaşımızı katlediyorlar. Bu 79 milyon insana yapılan saldırıdır. Terör belasının ayağımıza pranga olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi kurarken birlikte mücadele ettik şimdi yine birlikte mücadele ediyoruz.

Bunların arkalarındaki siyasi destekçileri propaganda yapıp milletimize yalan söyleme cüreti gösteriyorlar. Tanışıklı`da yaşamını yitirenler bizim şehitlerimizdirler. Bu insanların arasında bomba patlatmanın hiçbir izahı yoktur. Terör örgütlerinin zarar verme kapasitesi var ancak başarma şansları yoktur.”

‘Diyarbakır`da patlayacaktı`

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise bombanın Diyarbakır`da patlatılmak üzere hazırlandığını söyledi.

“Bu köyde rahmete kavuşan insanlar suçsuzdu. Bu toprakların evlatlarıydılar. Terör örgütü onlar gibi binlerce insanı öldürmek üzere bomba hazırladı. Bombayı Diyarbakır`da patlatacaklardı. Ama Seyithan Yakar ve diğer insanlar buna engel oldu. Uzaktan patlatarak masum insanlarımızı katlettiler. Bu karanlık zihniyeti lanetliyoruz. Herkesten de bu tavrı ortaya koymaya çağırıyoruz.”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise bu olayda terör örgütünün insan hayatına değer vermediğinin açıkça görüldüğünü belirterek buradaki ekonomiye, sosyal hayata ve özgürlüklere darbe vurmalarına izin verilmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir