• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Cafer Gizli Davası`nın ilk duruşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Silifke ilçesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi öğrenci kampında iken PKK`li bir grup tarafından bıçak ve sopalarla katledilen 11`inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli`nin katil zanlılarının yargılandığı davanın ilk duruşması Silifke Ağır Ceza Mahkemesi`nde  10.45`te görülmeye başlandı.

Görülecek ilk duruşma öncesi İLKHA'ya dosyayla ilgili kısa bilgi veren müşteki avukatı Abdulgani Orhan, Cafer Gizli`nin 10'dan fazla kişi tarafından bıçak ve sopalı saldırı sonucu katledilmesine karşın sadece tutuklu bir sanığın olmasının çelişkili bir durum olduğunu belirtti. Kamptaki güvenlik kamerası görüntülerinde saldırganların net bir şekilde görüldüğünü ve cinayet sonrası bunlardan bazılarının gözaltına alındığını hatırlatan Orhan, katil zanlısı M.D. dışındakilerin serbest bırakılmasının ise anlaşılır bir durum olmadığını dile getirdi.

Birçok avukatla Gizli Davası'nın ilk duruşmasını takip edeceklerini aktaran Orhan, davayla ilgili tüm çelişkileri mahkeme heyetine anlatacaklarını, sanık olması gerekirken yargılanmayan diğer saldırganların da yargılanmasını talep edeceklerini kaydetti.

Cafer Gizli'nin yakınlarının da katıldığı dava duruşması, 10.30'da başlarken duruşması sonrası avukatların açıklama yapması bekleniyor.

Davayla ilgili iddianamede şu başlıklar dikkat çekiyor:

Cafer Gizli Davası ile ilgili iddianamede; sanık Mehmet Duman`ın ve beraberindeki Hakkâri`den gelen öğrencilerin sahilden toplandıkları sopa ve benzeri cisimleri ellerine alarak Cafer Gizli`nin bulunduğu odaya saldırarak camlarını kırdığına yer veriliyor.

Maktul Gizli`nin bulunduğu odaya yapılan saldırının ardından pencereden atlayarak saldırgan gruba doğru gittiği ifade edilen savcılık iddianamesinde, sanık Mehmet Duman`ın kampa geldiğinde yanında getirdiği bıçağı maktulün karın bölgesine bir defa sapladığı ve maktulün kavgadan geriye doğru çekilip yere yığıldığı belirtiliyor.

Silifke Devlet Hastanesine kaldırılan Gizli`nin, kesici-delici alet yaralanmasına bağlı, iç organ kanaması ve büyük damar yaralanması sonucu hayatını kaybettiğine yer verilen iddianamede, saldırgan grubun kampta görevli birini arayıp geldiği, ardından jandarmanın olaya müdahale ettiği ifade ediliyor.

Ayıca sanık Mehmet Duman`ın suçunu kabul ettiğine yer verilen iddianamede; olayda kullanılan bıçağın avuç içi-parmak izi ile maktule ait DNA örneğinin bulunup bulunmadığı hususunda incelenmek üzere Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildiği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere; 31 Ocak 2016 tarihinde Mersin`in Silifke ilçesinde,  Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi`nde kampta olan öğrencilerin içerisinden PKK`li bir grubun saldırısı sonucu 11`inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli katledilmişti.

Olayın ardından kamp yetkililerinin ihmalkârlığı ile tartışmayı orada bulunan kimi öğretmenlerin provoke ettiği gündeme gelmişti. Ayrıca olayla ilgili sadece bir sanığın dosyada yer alması kamuoyunda ‘cinayet örtbas mı edilmek isteniyor` sorusunu akıllara getirmişti.

Öte yandan dava duruşması öncesi adliye önünden fotoğraf almamızı engellemek isteyen polisin tavrı dikkat çekti. Basın mensubu olduğumuzu belirtmemize rağmen kimliklerimizi alarak GBT kontrolü yapan polis, "Burada çok önemli bir dava duruşması olduğunu biliyorsunuz, burada haber yapabilmeniz için bizden izin almanız gerekiyor."diyerek engel çıkartmaya çalıştı. Bizi bir süre alıkoyan polis, kendilerini kameraya alıp duruma tepki göstermemiz üzerine geri adım atarak çekim yapmamıza izin verdi.(Ayhan Kaya- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir