• DOLAR 32.612
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2491.596
  • ...
İsviçre'de göz dolduran gençlik şöleni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa genelindeki gençlere yönelik düzenlenen şölende bu yıl ilk defa bir kısa film yarışması da yapıldı.

Basel Said-i Nursi Vakfı'nın, Müslüman Gençlik Haftası kapsamında düzenlediği gençlik şöleni, bu yıl İsviçre'nin Disentis tatil köyünde gerçekleştirildi. 13 ile 16 Mayıs günleri arasında  gerçekleşen şölene bu yıl katılımın daha fazla olduğu gözlenirken, şölene  Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya, İsviçre ve Avusturya'dan Müslüman gençler katıldı. 

Gençler şölende hem eğlendi hem öğrendi

Müslüman gençlerin hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı bulduğu şölen Cuma günü ilahiyatçı Mücahid Haksever'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra söz alan Said-i Nursi Gençlik Kolları üyesi Lokman Genç, şölen boyunca yapılacak aktiviteler ve uyulması gereken kurallarla ilgili gençlere bilgi verdi.

İbadetlerin toplu yapıldığı şölenin birinci gününde Türkiye'den gelen Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş mini bir konser verirken, etkinliğe Almanya'nın Hamburg şehrinden davet edilen Tevhid Tiyatro Grubu ise, güldürürken düşündüren bir oyun sergiledi.

Zengin içeriğe sahip şölenin ikinci gününde televizyon programcısı Özkan Yaman, sanbah kahvaltısından sonra bir seminer verdi. Öğleden sonra da futbol turnuvası düzenlendi. Akşam ise eğitimci Fatih Demirtaş, "Hayatı bilerek yaşamanın sonuçlara etkisi" başlıklı bir konferans verdikten sonra Tevhid Tiyatro Grubu farklı bir oyun daha sergiledi.

Şölende kısa film yarışması yapıldı

Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi gibi sportif aktivitelerin yapıldığı şölenin üçüncü gününde sabah devresinde siyer araştırmacısı Ahmet Baygın, Cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin'in (r.a) şehid edildiği Kerbela hadisesini anlattı. Daha sonra dağ yürüyüşü yapıldı. Öğleden sonra ise, önce Leipzig Takva Cami, Hamburg Vahdet Cami, Anvers El Gazali Cemiyeti, Paris Medine Camii ve ev sahibi Basel Said-i Nursi Vakfı gençlerinin yarışma için hazırladığı 5 kısa film gösterimi yapıldı.

Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, İlahiyatçılar Yahya Abaylı ve Mücahit Haksever ile eğitimci Fatih Demirtaş'ın jüri olarak yer aldığı kısa film yarışmasının sonunda,   Hamburg Vahdet Cami'nin hazırladığı film birinci oldu. Yarışmada Leipzig Takva Cami'nin hazırlığı "Gurbet" isimli film ikinci olurken, Anvers El Gazali Cemiyeti'nin hazırladığı film de üçüncü oldu.

Özkan Yaman'ın moderatörlüğünde yapılan açık oturumun ardından İlahi sanatçıları Murat Yaman, Abdulsamet Şener ve Selami Güneş farklı dillerde ilahiler seslendirdi. Daha sonra gençler arası Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Gençler, 3 gün 4 gece süren şölenin son gününde verilen kahvaltının ardından birbiriyle vedalaştıktan sonra evlerine döndü.

Avrupa Âlimler Birliği'nden gençlere ziyaret

Öte yandan Avrupa İslam Alimleri Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın, birlik üyeleri Süleyman İlhan ve M. Emin Hakseven ile gençlerin aile ve yakınlarından oluşan bir heyet de, gençlik şölenini  ziyaret ederek gençlerle hasbıhal etti. (Basri Özmen – İLKHA)





















































Bu haberler de ilginizi çekebilir