• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir ve Manisa`da PDY Operasyonu: 49 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR/MANİSA - İzmir'de Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yönelik operasyonda, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün finans ayağına yönelik operasyon kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 500 polisin katılımıyla sabah saatlerinde 73 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Halen devam eden operasyonda örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olan aynı zamanda Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in (28) yanı sıra örgütün Bergama Emniyet imamı ile çok sayıda yöneticinin de aralarında olduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında örgütün güdümünde faaliyet gösterdiği belirtilen Bergama ilçesindeki bir öğrenci yurdu ile Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneğinde de arama yaptı.

Halen devam eden operasyonda gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

MANİSA:

 Manisa merkezli 5 ilde Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma çerçevesinde Manisa merkezli 5 ilde yapılan operasyonda, örgütün "emniyetten sorumlu imamları"nın ve bu kişilerle bağlantılı oldukları belirlenen polislerin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli yakalandı.

Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçesinde önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde düzenlenen eşzamanlı operasyonda, H.D, M.S, C.A, A.Y, Ş.U, M.P, S.Y, C.D, A.D, S.Ç, Z.B, K.D ve M.B. gözaltına alındı.

"Terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama" suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar, Manisa İl Emniyet Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Gözaltına alınanlardan 4'ünün öğretmen, diğerlerinin ise polis olduğu öğrenildi.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir