• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Fransa`da gazeteciye gösteri alanına girme yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris emniyeti, isminin açıklanmasını istemeyen ve "Nnoman" takma  adını kullanan bir fotomuhabirinin, cumartesi düzenlenen çalışma yasası karşıtı  protestolar sırasında polisin göstericilere gaz sıkarak müdahalesini çektiği  gerekçesiyle yarın gösterilerin yapılacağı bölgelerde bulunması yasaklandı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşılan Emniyet Müdürlüğü  yazısında, söz konusu gazetecinin Paris'in 6,7, 14 ve 15. bölgelerinde saat  11.00'den 20.00'ye kadar, Republique Meydanı'nda ise 18.00'den  07.00'ye kadar  bulunmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE BÜYÜK DARBE"

Liberation gazetesine konuşan "Nnoman"in avukatı, olağanüstü hal yasalarının verdiği yetkiler kullanılarak yapılan yasaklamanın basın özgürlüğüne  "büyük bir darbe" olduğunu söyledi. Valilikten Fransız basınına yapılan açıklamada ise gazetecinin şiddet  eylemlerine karıştığı için böyle bir yasağın uygulandığı ifadesi kullanıldı

FRANSA'DA TARTIŞMALI YASA

Fransa'da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla hazırlanan yeni çalışma yasası sendikalar tarafından "kazanılmış hakların geri alınması" olarak yorumlanıyor.

Fransa'daki yoğun  protestolara hedef olan yeni çalışma yasasıyla günlük azami 10 saat olabilen  çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen  çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan  asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak. Yeni  yasa ayrıca işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını  düşürme yetkisi veriyor.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve geçen hafta yaptığı açıklamada  yasaya karşı düzenlenen protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının  bini aştığını belirtmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir