• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Hayvanat bahçesindeki zürafa Şakir'e 16 yıldır aranan eş bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki erkek zürafa Şakir’e 16 yıldır aranan eş bulundu. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından hayvanat bahçesine getirilmesi beklenen dişi zürafa ile Şakir için düğün hazırlıkları başladı.

Hayvanat bahçesine getirildiğinde 3 yaşında olan zürafa Şakir’e, aradan geçen 16 yılda, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yapılan eş bulma çalışmalardan sonuç alınamıyordu. Bu nedenle "müzmin bekar Şakir" olarak tanınan zürafa için yapılan girişimler nihayet başarıya ulaştı.

Ankara'dan Kayseri'ye gönderildiği belirtilen dişi zürafanın, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.  Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi beklenen dişi zürafa ile Şakir için düğün hazırlıkları da başladı.

Gelin adayı için Şakir’in kaldığı barınak yeniden düzenleniyor. Ayrıca, düğün günü davetlilere tatlı ve şeker dağıtımının yanı sıra dişi zürafaya gelinlik de giydirilmesi planlanıyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir