• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Ufka Yolculuk Hadis Yarışması'nın ödül töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ufka Yolculuk Hadis Yarışması'nda birinci, ikinci ve üçüncü kategoride dereceye giren 30 kişiye ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül törenine, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Millî Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, VİM-DER Başkanı M. Emin Akan, yarışmacılar ve aileleri katıldı.

İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen ödül töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Peygamber Efendimizin (sav) nübüvvet ve Risalet çeşmesinden içmedikçe, Efendimizin (sav) sofrasından istifade etmedikçe, nübüvvet ve Risalet sürmesiyle gözlerimizi sürmelemedikçe biz yaradılış gayesine uygun geleceğe yönelik kendimizi yetiştirmemiz ve Allah’ın rızasını kazanmamız mümkün değildir. Dolayısıyla Bilgi Derneği’nin bu kıymetli kültür hizmetlerini ve çalışmalarını tebrik ediyoruz. Bu hizmetlerin mayasını çalan üstatlarımıza minnettarız. Dolayısıyla bu güzel hizmetlerin devamını diliyoruz. Gün geçtikçe bu güzel hizmetlerin daha da geniş halk kitlelere ulaşması için dua ediyoruz.” dedi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ise son zamanlarda çocukları hayırlı işlere yöneltmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, “Bu yarışmaya katılanları ve çocuklarını bu yarışmaya hazırlayanları öncelikle tebrik ediyorum. Rabbim onlara bundan sonraki hayatlarında güzellikler versin. Zaten yarışma sloganında da olduğu gibi ‘kaybedeni olmayan’ bir yarışmadır. Hakikaten bu dönemde çocuklarınızı böyle hayırlı işlerde meşgul etmek çok kolay olmuyor. Biz anne ve babalar, son zamanlarda çocuklarımız için ettiğimiz dualarda sıkıntı yaşıyoruz. Biliniz ki çocuklarınız sizin dualarınızdır. Bugün bizim gençlerimizi; hedefsiz, amaçsız, kimliksiz, karaktersiz, şahsiyetsiz, inançsız ve geçmişini, tarihini, kültürünü bilmeyen; yeri gelince dedelerine dahi söven, gelecekten de bihaber 'Televole' kültüründe bir gençlik yetiştirmek istediler. Maalesef günümüzde gençliği bu hale getirmeyi becerdiler. Bunun karşısında duracak olanlar da bizleriz. Bizim emeğimiz, bizim gözyaşımız ve bizim çabamız olan çocuklarımız, bu tuzağa düşmemelidir. Tabi bu da çocukların, cep telefonlarından, bilgisayarlardan, tabletlerden uzaklaşıp hedef ve hayallerini belirlemelerinden geçiyor.” diye konuştu.

“Allah’a kulluk yolunda ne kadar hedefe ulaşabilirsek o kadar iyidir”

Ödül töreninde daha sonra söz alan Bilgi Derneği Başkanı Doç. Dr. Tahir Kahraman ise yarışmanın gerçekleşmesinde gönüllü gözetmenlere teşekkür etti.

Kahraman, “Bu yıl Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nın 4'üncüsünü düzenliyoruz. Geçen yıl ulaşamadığımız ilçelerimize bu yıl yarışmamızı oraya taşımamız söz konusu oldu. Burada yarışmaya destek verip katılanlara ve bununla birlikte başarı sağlayan yarışmacılara teşekkür ediyoruz. Kaybedeni olmayan yarışmada Allah’u Teâlâ’ya kulluk yolunda ne kadar hedefe ulaşabilirsek o kadar iyidir.” ifadelerini kullandı.

Tören, tanıtım sinevizyon gösterisinin ardından yarışmada dereceye girenlere verilen ödüllerle son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir