• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Tarabya`da Kilis toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ`nın da katıldığı görüşmede, Kilis milletvekilleri Reşit Polat ve Hilmi Dülger ile Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da vardı.

Kilis Valisi Tapsız görüşme sonrası gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, kentin güvenliğinden esnafın mağduriyetine kadar hemen her konunun gündeme geldiğini belirtti. Ancak özellikle güvenlik önlemleriyle ilgili sorular üzerine detay vermedi.

Ocak ayından bu yana, Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden Kilis'e atılan roket mermileri nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" demişti. Müttefik ülkelerden yeterli desteği alamadıklarını belirten Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Gerekli adımları atmaktan da çekinmeyeceğiz" diye konuşmuştu.

Erdoğan ayrıca, Kilis'e yönelil roket saldırılarıyla ilgili, "Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

IŞİD`in Türkiye sınırındaki Çobanbey`i Özgür Suriye Ordusu`nun (ÖSO) elinden alması sonrası Suriye`nin kuzeyi için yeni planlar üzerine çalışılmaya başlandı. Buna göre bölgenin IŞİD`den temizlenmesi için Washington, artık PYD`nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri`yle (SDG) işbirliğini artırmak istiyor. Buna itiraz eden Ankara, ÖSO`yu güçlendirmek için yeniden yapılandırma çalışmalarına başladı. Al Jazeera`nin edindiği bilgiler, askeri yetkililerin Suriye topraklarına giriş sebebinin Türkiye`den IŞİD`e yönelik bir kara operasyonu amacıyla değil, ÖSO`nun başlatacağı operasyona hazırlık amaçlı olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir