• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
`Nizami`nin şehadeti Müslümanların uyanışına vesile olacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'teki Cemaat-i İslamî lideri Mutiurrahman Nizami`nin laik Hasina hükumeti tarafından idam edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Mutiurrahman Nizami'nin idam edilmesini telin eden Bingöl halkı, duyarlı her Müslümanın bu gibi yapılan her zulme en sert şekilde tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

“Nizami'nin şehadeti Müslümanların uyanışına vesile olacaktır”

Bangladeş`te idam edilen çok kıymetli Cemaat-i İslami`nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin şehadetini tebrik eden Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gilli, Nizami'nin merhum Necmettin Erbakan döneminde Türkiye geldiği bilgisini paylaştı.

Gilli, “Çok değerli bir İslam alimiydi. İdamı bizleri derinden üzmüştür. Allah onun şehadetini Bangladeşli ve tüm Müslümanların uyanışına vesile kılsın. Oradaki kardeşlerimiz birlik beraberlik içinde hareket ederlerse laik Hasina hükümeti ve iş birlikçileri geri adım atacaklardır ve en kısa zamanda yaptıkları zulümlerden dolayı devrileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Ciddi manada tepkiler devam ederse idamlar ve zulümlerin biteceğine inanıyorum”

Cemaat-i İslami`nin lideri Mutiurahman Nizam ile diğer dava arkadaşlarının şehadeti hakkında konuşan eğitimci Hamdullah Dargın, “Bangladeş ülkesinin 170 milyon nüfusu var ve yüzde doksanı Müslüman. Tüm Dünya ve Müslümanlar bu idamlara karşı sesiz. Müslümanlar bu konuda muzdarip ve birçok duyarlı Müslümanlar tepki geliyor. Şehit Nizami`nin dediği gibi; “İbret alın bu yolculuktan. Bir araya geldiklerinde sadece aynı anda ayaklarını yere vursalar dünyayı sallayacak kalabalıktaki sizler.” Ciddi manada tepkiler devam ederse bu idamlar ve yapılan zulümlerin biteceğine inanıyorum.” dedi.

“Müslümanların birlik ve beraberliğe ihtiyacı var”

Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, Cemaat-i İslami`nin lideri Mutiurrahman Nizami`nin şehadetinin uyuyan Müslümanların uyanışına vesile olacağını belirterek, şunları söyledi: “Sadece Bangladeş`te değil dünyanın dört bir yanında Müslümanlar hep zulüm altında ve özelikle İslami hareketlerin liderliğini yapanlar; kendi ülkelerindeki despotlar eliyle öldürülüyorlar ya cezaevlerine atılıyorlar. Ülkemizde de geçmiş dönemlerde de bu tip zulümler yaşandı ama şuan geçmişe nazaran iyi durumdayız. İnşallah tüm Müslümanlar olarak şehidin verdiği mesajını iyi anlarız ve ona göre herkes kendine göre dersler çıkarır. Biz Müslümanların birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.  İnşallah o da sağlanır.” (Nihat Kanat- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir