• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Dünyada her yıl kazalarda 1,2 milyon insan ölüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan trafik kazalarıyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Batman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, dünyada her yıl trafik kazalarında 50 milyon insanın yaralanırken, 1,2 milyon insanın ise öldüğüne dikkat çekti.

Her geçen gün biraz daha artan trafik ve onun yol açtığı sorunların, bütün ülkeler gibi Türkiye`nin de en önemli sorunlarının başında geldiği belirtilen açıklamada, “Günlük yaşantımızın hatırı sayılır bir kısmı ya bizzat trafik içinde veya trafiğe maruz kalan alanlarda geçmektedir. Trafik, modern hayatın ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır. Fakat kullandığımız araçlar, her ne kadarda bizi varmak istediğimiz yerlere eski yöntemlere göre daha hızlı ve konforlu ulaştırsalar bile, yol açtıkları sorunlar nedeniyle her geçen gün biraz daha çekilmez hale gelmektedir. Dünyada her yıl trafik kazalarında 50 milyon insan yaralanırken, 1,2 milyon insan ölmektedir. Eğer gerekli çaba gösterilmezse ve trafik kazalarını önlemek için gerekli çalışmalar yapılmazsa, 2020 yılına kadar dünyada trafik kazalarında ölen ve yaralananların sayısının yüzde 65 artması tahmin edilmektedir. Düşük ve orta gelirli ülkelerde ise bu oran yüzde 80 olarak beklenmektedir.” denildi.

Trafik kültürünün gelişmesi için bir dizi etkinlikler yaptıkları vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2008 Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre ölüm sebebi olarak gösterilen trafik kazaları yüzde 2,2 ile dokuzuncu sırada görünürken, 2030 yılında bu oranın yüzde 3,6 ile beşinci ölüm sebebi olacağı öngörülmektedir. İlimizde de trafik kültürünün geliştirilmesi, trafik kaza sayısının azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm resmi ve özel kurumlarda eğitimler verilmektedir.”(İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir