• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
"Müslümanlar üzerindeki baskı ve zulümler devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cemaati İslam Partisi lideri Motiur Rahman Nizami`nin şehit edilmesini değerlendiren STK temsilcileri, dünyanın dört bir tarafında emperyalistlerin Müslümanlar üzerindeki baskı ve zulümlerinin devam ettiğine dikkat çekti.

İslam ümmetinin öncelikle mutlaka kendi aralarında kuracağı bir birliğin olması gerektiğini belirten STK temsilcileri, Müslümanların birlik olmak zorunda olduklarını ve bu birlikteliğin ise siyasi bir birlik olması gerektiğini ifade ettiler.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Fatih Evyapan ve Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Bangladeş Cemaati İslam Partisi`nin lideri Motiur Rahman Nizami`nin şehit edilmesinin İslam ümmetinin parçalanmışlığından kaynaklandığını belirttiler.

Dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar üzerindeki baskı ve zulümlerin devam ettiğine dikkat çeken Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, bunun bir göstergesinin son olarak Bangladeş`te bir İslam aliminin daha idam edilmesi olduğuna dikkat çekti.

Gök, “Bu tabi bir zulümdür. Ben zulme karşı bir araya gelip sesini çıkartanlara teşekkür ediyorum. Bu zulümler bitecek. Bunlar ümmetin başsız kalmasından kaynaklanıyor. Emperyalist güçler sömürü düzenlerinin devam etmesi için ümmeti bölmek, parçalamak ve birbirine düşürmek üzerine bir sistem kurmuşlar ve bunu sürdürüyorlar. Müslümanlara birlik olmak, uyanık olmak ve emperyalistlerin oyununa düşmemek yakışır.” dedi.

"Siyasi bir birlik sağlanmak zorundadır"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mehmet Fatih Evyapan ise Müslümanların birlik olmak zorunda olduklarını ve bu birlikteliğin de siyasi bir birlik olması gerektiğini ifade etti.

Yeryüzünde yaklaşık 2 milyar Müslüman nüfusun olduğunu, ancak bunun bir karşılığının olmadığını belirten Evyapan, “Bunun sebebi de Müslümanlar maalesef ırkçı emperyalizmin oyunları ile hem mezhep, hem ırk ve hem de devlet açısından ulus devlet anlayışının birçok ülkede hâkim olmasıdır. Bu çerçevede maalesef Müslümanlar birbirlerine düşman olarak yetişiyorlar. Ayrılıkların körüklendiği böyle bir zeminde elbette Müslümanların bir araya gelip beraber hareket etmesini bekleyemeyiz. Eğer Müslümanlar beraber hareket ederlerse bugün yeryüzünde yaşanan zulümlerin hiçbir tanesi olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar arasında mutlaka siyasi bir birlik olması gerektiğini ifade eden Evyapan, “Peki, biz ne yapmalıyız? Biz 100 yıl böyle oturup konuşsak ve basın açıklamaları yapsak şuraya gelmek zorundayız: Müslümanlar birlik olmak zorundadır. Bu birlikten kasıt da şu; vakıfların, derneklerin, cemaatlerin ve devletlerin bir birine yakın olmasından bahsetmiyoruz. Siyasi bir birlik sağlanmak zorundadır. Nasıl bugün BM varsa, Müslümanlarda kendi aralarında ve kendi kurdukları bir birliktelikleri olmak zorundadır. Bu olmadığı müddetçe bu zulümler devam edecektir.” şeklinde konuştu.

"İslam ümmeti ferasetli olmalıdır"

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral ise şu değerlendirmede bulundu: “Batıl görevini yapıyor. Burada görevini yapmayan İslam ümmetidir. İslam ümmeti, ümmet bilinci ile hareket etmiyor. Ne yapması gerektiğini, kendi sorumluluğunu bilemiyor ve kendi sorumluluğunu yerine getiremiyor. Bunun en büyük sebebi de bir İslam liderinin olmayışıdır. Hilafet ve halifeliğin olmayışıdır. Bugün İslam ümmetine liderlik edecek biri olmuş olsaydı, bunlar olmayacaktı. Batı da bunun farkında olduğu için çok rahat ediyor. Her türlü zulmü ve katliamı yapıyor. İslam ümmeti ferasetli olmalıdır.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir